Jovanovic: "Sleutel play-offs ligt bij Mbokani"

MAANDAG, 23 APRIL 2012, 09:10 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Nu hij opnieuw in de basis begon, sprak Milan Jovanovic na de partij ook opnieuw met de pers. "Nee, ik had het vandaag niet moeilijk om het juiste ritme te vinden", zei hij. "Die veertien dagen rust hebben mij zelfs goed gedaan."


"Daardoor kon ik mij eens voluit concentreren op de trainingen. Ik heb hard getraind en wil dat in de volgende wedstrijden graag tonen", aldus Jovanovic. "We spelen nog drie keer thuis en ik wil onze supporters nog graag laten genieten. Het was een lang en zwaar seizoen. Er waren moeilijke momenten, maar telkens kwamen we weer boven water. Dat was vandaag weer het geval."

"Zelden zoveel gelopen als vandaag"

Jovanovic was dan ook erg tevreden over de wedstrijd op Brugge. "Voor de match hadden we voor een punt getekend. Met de drie punten naar huis gaan is een groot succes. Dit is een heel belangrijke stap voor ons. We hadden onze counters beter moeten uitspelen. Als we nog iets rustiger waren gebleven aan de bal hadden we er vandaag nog gemaakt. Uiteindelijk is één goaltje verschil genoeg."

De Serviër vond ook dat hij defensief meer dan zijn steentje heeft bijgedragen. "Ik heb zelden zoveel gelopen als vandaag", lacht hij. "Het deed me terugdenken aan mijn beginweken bij Liverpool. Ik ben benieuwd hoeveel kilometers ik vandaag afgelegd heb. Ik denk dat het er heel wat zullen zijn."

"Jammer dat Dieu vrijdag geschorst is"

Door deze zege heeft Anderlecht vier punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge en zeven op ploeg-in-vorm RC Genk Vrijdag wacht de uitmatch in Limburg "Genk is wellicht de best voetballende ploeg van het ogenblik. Die wedstrijd wordt heel belangrijk. Als we in Genk winnen, zijn we er dicht bij", weet Jovanovic.

"Jammer dat het zonder Mbokani zal moeten. Dieu was weer fantastisch vandaag. In deze play-offs heeft hij de sleutel in handen. Hij is de belangrijkste speler en bewees vandaag nogmaals dat hij het verschil kan maken. Kevin De Bruyne is ook belangrijk bij Genk, maar de Dieumerci van vandaag staat boven alles en iedereen."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum