"Individueel en als ploeg worden we sterker"

DONDERDAG, 6 OKTOBER 2022, 14:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met de leidersplaats in 1B gaat het de RSCA Futures voor de wind. Ancien David Hubert aanschouwt met plezier hoe de jonge garde stappen vooruit zet. "De vraag of we zouden opkunnen tegen de gerodeerde profteams is intussen beantwoord", zegt hij vandaag in Het Nieuwsblad.

Met 13 op 21 delen de RSCA Futures momenteel met Beerschot de leidersplaats in 1B. Er zat zelf nog meer in, vindt Hubert. De duels tegen RWDM en Club NXT had Anderlecht ook moeten winnen. 

"In de slotfase krijgen we het soms moeilijk", zegt Hubert. "Zowel tegen RWDM als Lierse kwamen we in de problemen toen de tegenstander uitpakte met powerplay. Wij hebben geen dubbele meters om in dat gevechtsvoetbal mee te gaan." Hubert stipt aan dat Anderlecht nog moet leren om ook in die situaties te blijven proberen het eigen, verzorgde voetbal te brengen.

Hubert is in augustus gehaald om de jongeren te ondersteunen met zijn ervaring. En dat lukt. "Ze tonen zich zeer luisterbereid", zo zegt hij. "Ons spel zit in stijgende lijn. Zowel als ploeg als de spelers individueel worden beter. We mogen dus echt op die eerste plaats mikken."

Bron: Het Nieuwsbladanderlecht-online forum