West Ham smeert Anderlecht zure nederlaag aan

DONDERDAG, 6 OKTOBER 2022, 20:37 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn derde wedstrijd in de poules van de Conference League verloren. Een strijdend paars-wit ging met 0-1 onderuit tegen West Ham. Paars-wit blijft wel tweede in Groep B. Volgende week trekt Anderlecht naar Londen voor een nieuwe wedstrijd tegen West Ham.

Na de huldigingen van de spelers uit 1976 en Remco Evenepoel begon de wedstrijd gelijkopgaand. Beide ploegen kregen kansen, maar geen al te grote. Voor Anderlecht trapte Silva tegen Amuzu en Verschaeren vond de vuisten van Aréola. De grootste kans was voor Benrahma, maar hij trapte wild over een bijna leeg doel. 0-0 aan de rust was niet onlogisch.

Kort na de pauze reageerde Van Crombrugge gevat op een verrassende schuiver van Benrahma. West Ham nam, ook dankzij de basispionnen die invielen, de partij steeds meer in handen. Tien minuten voor tijd stapte Hoedt fout in, waardoor Scamacca vrij kwam. Die twijfelde niet en schoof het leer koelbloedig in de verste hoek: 0-1.

Enkele minuten na het doelpunt kreeg Anderlecht een dot van een kans op de gelijkmaker. Refaelov met de prima voorzet en ook de kopbal van Silva was zeker niet slecht. Jammer genoeg had Aréola een geweldige reflex in huis.In de slotminuten mocht N'Diaye nog debuteren. Hij toonde zich met enkele goede acties, maar het mocht niet baten. Het bleef 0-1.