Steegen en Hoefkens beste maatjes op Twitter

DINSDAG, 24 APRIL 2012, 09:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Woordvoerder David Steegen van Anderlecht zorgde zondag voor lichte ophef door op Twitter een steek uit te delen naar Club Brugge en Carl Hoefkens. Een storm in een glas water, zo oordelen beiden. "Zo'n grapjes moeten kunnen."


"Verdomme, ik hoor net dat Anderlecht in beroep gaat tegen onze overwinning", zo twitterde Hoefkens vorige week na Club - Gent (1-0). David Steegen gaf Hoefkens zondag na Club - Anderlecht een koekje van eigen deeg: "Hoefkens in beroep tegen overwinning." Waarop Hoefkens dan weer reageerde met "Reactie op het beroep na de match aan David Steegen en Romelu Lukaku: ik ga niet in beroep tegen iets dat volgens mij verdiend is..."

Vooral het feit dat David Steegen als perswoordvoerder zich op Twitter mengt in dit debat, deed bij sommigen wenkbrouwen fronsen. Steegen ziet echter het probleem niet. "Ik heb erover nagedacht, hé. Ik heb Carl mijn boodschap getoond voor ik ze op Twitter zette", zegt Steegen vandaag in Het Laatste Nieuws. "Hij kon er heel hard om lachen."

"Of ik uit mijn rol als woordvoerder gevallen ben? Moeilijke vraag. Ik heb getweet als de persoon David Steegen, niet als Anderlecht. Al begrijp ik natuurlijk dat ik als 'de club' word gezien. Maar ik heb niemand gekwetst. Kijk, ik vind dat bij een sportieve rivaliteit wel eens een 'tongue-in-cheek' (vrij vertaald: iets met een korrel zout nemen, red.) mag zitten. Zolang het respectvol blijft, mag je best grapjes maken."

"Veel onderlinge appreciatie"

Terwijl deze tweets voor sommige fans reden genoeg waren voor een robbertje bekvechten op allerlei internetfora, gaan de spelers zelf veel amicaler met elkaar om. "ik heb veel respect voor Carl. Mensen die verder van de clubs afstaan hebben het soms moeilijk om de onderlinge verhoudingen in te schatten, maar naast het veld gunnen wij elkaar best iets", aldus Steegen. "Zo ging Vleminckx na de match truitje wisselen met Kouyaté en heb ik zelf even gepraat met Odjidja. Er is veel onderlinge appreciatie."

Ook Hoefkens heeft veel respect voor Anderlecht, zo blijkt uit zijn reactie op enkele tweets over zijn duels met Mbokani. "Op diegenen die zeggen dat ik in de zak van Mbokani zat... Mbokani was top, wat ik echter het meest bewonder is het feit dat hij niet valt of zaagt, maar gewoon voetbalt. Respect dus en fair play!"

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.