Baglio: "Mbokani is meer dan 18 miljoen waard"

DINSDAG, 24 APRIL 2012, 09:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani is hot. De spits geselt elke defensie en lijkt met zijn goals Anderlecht kampioen te zullen maken. "Ook in het buitenland zien ze dit", zegt zijn manager, "maar hier Champions League spelen is ook interessant."


"Natuurlijk is er veel interesse voor Mbokani, zegt zijn makelaar Fabio Baglio. "Maar Dieu voelt zich goed in Brussel en hij zal niet snel vergeten wat Anderlecht gedaan heeft om zijn carrière te herlanceren. Op dit moment is het zelfs honderd procent zeker dat Mbokani blijft. Hij is niet bezig met een transfer."

Nochtans is er interesse genoeg als we Baglio mogen geloven. "Uit Engeland en Duitsland waren al geïnteresseerd, maar daar komt nu belangstelling uit Spanje en Italië bovenop. Maar Dieu heeft me gevraagd om hem daar niet over te spreken, zodat hij zich volledig kan concentreren op de titel en de kwalificatie voor de Champions League."

"Meer waard dan Lukaku"

Anderlecht betaalde afgelopen zomer 2,5 à 3 miljoen euro voor Mbokani. Als paars-wit hem nu verkoopt, hoeveel kan het dan vangen? "Hij is nu een veelvoud van dat bedrag waard", verzekert Baglio. "Hij is nu zelfs meer waard dan in zijn beste periode bij Standard en toen hebben we zelfs een bod van Stuttgart van 14 miljoen afgewezen."

Baglio gaat zelfs nog een stap verder. "Als Anderlecht Romelu Lukaku heeft kunnen verkopen voor 18 miljoen euro, dan kan het meer vangen voor Mbokani. Dieu is nu qua kwaliteiten én ervaring namelijk meer waard dan Lukaku."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum