"Mbokani maakte geen daad van agressie"

WOENSDAG, 25 APRIL 2012, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani werd gisteren vrijgesproken voor natrappen aan Standard-speler Pocognoli. In Het Laatste Nieuws is vandaag een verslag van de zitting te lezen. "Dit zien wij niet als een daad van agressie", zo luidde het vonnis.


Anderlecht-advocaat Daniel Spreutels had zijn betoog opnieuw goed voorbereid. "Dieumerci had het hoofd naar achteren en had geen enkele notie waar Pocognoli lag. Het gaat om een onvrijwillige reflex, en als je de beelden goed bestudeert, raakt hij Pocognoli maar heel licht", pleitte Spreutels. "De eerste fractie van een seconde reageert de speler niet, maar dan begint hij plots drie- à viermaal over de grond te rollen. Hij simuleert alsof het om een agressieve daad gaat."

De Anderlecht-jurist staafde zijn betoog met een tv-interview van Pocognoli na de match. Met een monkellachje lijkt hij toe te geven dat hij overreageerde. "De studs van Mbokani waren iets te lang. Het hoort bij de emoties van een match. Mbokani hoeft zich geen zorgen te maken", aldus Pocognoli.

"Ik wist niet dat Pocognoli achter mij lag"

Ook Mbokani zelf vertelde zich van geen kwaad bewust te zijn. "Ik had het hoofd omhoog bij die fase, ik keek naar de lucht en ik wist niet dat Pocognoli zich nog achter mij bevond."

Het Sportcomité volgde Spreutels en Mbokani en legde de spits geen schorsing op. "Wij bestraffen agressie, maar dit geval beoordelen wij niet als een daad van agressie. In andere gevallen als Batshuayi en Wasilewski daarentegen zien we werkelijk de intentie om een speler te kwetsen", legde voorzitter Jacques De Ketelaere zijn vonnis uit.

Anderlecht en advocaat Spreutels reageerden tevreden. "Ik ben blij dat ze mijn twee belangrijkste argumenten volgen. Sportief is Mbokani een belangrijke speler voor Anderlecht, een schorsing zou de kansen in play-off I kunnen ondermijnd hebben", aldus de advocaat.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.