"Ik kies systeem dat best past bij mijn team"

DONDERDAG, 13 OKTOBER 2022, 11:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Speelt Anderlecht straks in een 3-5-2 of kiest Felice Mazzu voor een ander systeem? Dat is de hamvraag na de ommekeer zondag tegen KV Mechelen. "Maar ik trek me niets aan van al die discussies. Ik kijk wat het beste is voor mijn team", aldus Mazzu.

Mazzu vertelde dat hij ook met zijn spelers praat alvorens te kiezen welk systeem hij zal spelen. "Maar ik weet hoe het gaat in het voetbalwereldje: als je met 3-5-2 geen resultaten behaalt, dan moet er van systeem veranderd worden."

Tijdens zijn persconferentie zei Mazzu ook nog dat hij mogelijk enkele spelers rust zal geven met het oog op de partij van zondag tegen Club Brugge. "Maar we willen ook Europees doorstoten. Europees overwinteren betekent meer wedstrijden en zo kunnen we meer spelers speelminuten geven."

De kans dat Jan Vertonghen straks start, lijkt klein. "Jan was erg vermoeid na zijn ziekte. Ik denk niet dat hij zowel vandaag als zondag kan starten", besluit Mazzu.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.