Zwak Anderlecht geen partij voor West Ham

DONDERDAG, 13 OKTOBER 2022, 22:55 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht leed vanavond een roemloze nederlaag op het veld van West Ham United. Paars-wit speelde een erg povere wedstrijd en kon de thuisploeg nooit ofte nimmer verontrusten. De Hammers waren gelukkig niet hongerig vanavond, dus bleef het bij 2-1.

Anderlecht begon met een 4-4-2 en leek er wel zin in te hebben. Maar al snel nam West Ham de bovenhand. Dat resulteerde op het kwartier in een eerste doelpunt. Benrahma krulde een vrije trap mooi in de korte onderhoek. Al kunnen er wel vragen gesteld worden over de rol van de muur bij dit doelpunt.

Anderlecht reageerde aangeslagen en West Ham kon quasi doen wat het wilde. Na een mooie aanval over de linkerflank verdubbelde Bowen de voorsprong rond het halfuur. De vrijheid die hij hiervoor kreeg, deed pijn aan de ogen. Iemand Diawara gezien? Na de 2-0 liet West Ham het wat lopen. Anderlecht mocht enkele keren oprukken en dat leidde tot pogingen van Verschaeren (twee keer) en Esposito.

Na de pauze koos West Ham ervoor om vooral krachten te sparen. Anderlecht mocht meevoetballen, gevaarlijk zou het toch niet worden. Na een foutje van Debast verhinderde N'Diaye de 3-0. Verdere kansen kregen we niet te zien. Even was er animo toen twee mannen in minuut 80 het veld opstormden. De stewards grepen deskundig in.

Een kwartier voor tijd mocht Lucas Stassin nog debuteren. In minuut 85 dan toch nog een grote kans voor West Ham, maar de bal belandde in het zijnet. Na een slim tikje van Stassin kreeg Anderlecht drie minuten voor tijd nog een strafschop na een fout van Johnson op Esposito. De Italiaan zette zich zelf achter de bal en trapte feilloos in de rechter onderhoek.

Het bleef bij 2-1. Een uitslag die best ok oogt, maar hoopgevend was de prestatie vanavond niet. Op naar zondag, op naar Club Brugge. Laat Anderlecht daar maar knallen!