Anderlecht-fans gooien vuurpijl naar West Ham-fans (video)

VRIJDAG, 14 OKTOBER 2022, 08:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Een deel van de Anderlecht-aanhang heeft zich gisteren in Londen stevig misdragen. Voor de wedstrijd waren er al rellen met West Ham-fans. Tijdens de partij werden onder meer stoeltjes afgebroken en vloog er zelfs een vuurpijl naar een vak met West Ham-supporters.

Wat een mooie Europese verplaatsing moest worden, is door een deel van de Anderlecht-supporters omgevormd tot een schandelijke avond voor de club. Voor de partij werden al vechtpartijen gesignaleerd buiten het stadion. In het stadion ontaarde de wedstrijd naar het einde toe.

Stoeltjes werde afgerukt en vlogen samen met flesjes door de lucht. Bij de strafschop in de slotfase vloog er zelfs een vuurpijl vanuit het Anderlecht-vak naar het naburige vak met West Ham-supporters (zie beelden onderaan). Twee agenten raakten gewond.

"We veroordelen dit fel"

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd sprak Anderlecht-woordvoerder Mathias Declercq duidelijke taal. "We veroordelen dit fel en tolereren dit niet. Wij bieden onze excuses aan en gaan dit bespreken met onze supporters en de UEFA. Dit kan niet: niet thuis of niet in een ander stadion."

David Moyes, de coach van West Ham, kon de uitspraken van Declercq waarderen. "Het is goed dat de perschef van Anderlecht excuses aanbiedt", vertelde hij op zijn persconferentie. "Anderlecht is een goede club die de veiligheid van iedereen wil verzekeren."

"We konden niet meer ademen"

Enkele medewerkers van deze website waren aanwezig gisteren. "We zijn gaan lopen uit ons vak", stuurde één van hen naar ondertekenende vlak na de affluiten. "We konden niet meer ademen door de rook van de vuurpijlen."

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.