"Mogen De Bruyne niet laten voetballen"

WOENSDAG, 25 APRIL 2012, 10:38 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vrijdag wacht Anderlecht een moeilijke verplaatsing naar de Cristal Arena. Maar de Anderlechtspelers zijn gebrand op revanche na het 1-3 verlies in eigen huis. "De wedstrijd tegen Club gaf ons vertrouwen", aldus Cheikhou Kouyaté.


De Anderlecht-defensie moet de Genkse aanvallers wel zien af te stoppen zonder de geschorste Marcin Wasilewski. "Spijtig dat we nu Wasilewski moeten missen. Vooral zijn onverzettelijkheid en mentaliteit gaan we missen. Maar tegen Brugge zagen we toch ook dat Odoi een fantastische verdediger is", aldus Koyaté. "Hij speelde heel sterk en ik ben er zeker van dat we op hem kunnen rekenen in de volgende matchen."

De Senegalese verdediger is op zijn hoede voor spits in vorm Christian Benteke. "Christian speelt altijd goed tegen Anderlecht", lacht Kouyate. "Alsof hij die matchen eruit pikt. Hij is één van de sterkste aanvallers waar ik tegen speelde dit seizoen. Eén van de meest 'ambetante' ook. Hij zit in dezelfde categorie als jongens zoals Monrose en Nfor, waar ik het ook moeilijk tegen had."

De absolute uitblinker bij Genk is echter Kevin De Bruyne die straks naar Chelsea verhuist. "Kevin zit in topvorm. We mogen hem niet meer zoveel ruimte geven als bij ons. Of ik hem wil volgen tijdens de match? Daar hebben we andere spelers voor. Biglia en Kljestan kunnen dat wel."

Over de titel wordt voorlopig nog niet gesproken binnen de spelersgroep. "We mogen de pedalen nog niet verliezen. Heb je trouwens al gemerkt dat elke keer we over de titel praten, of na een goeie prestatie te veel vertrouwen hebben, dat we daarna verliezen? We moeten bevrijd kunnen spelen, zonder druk. Daarom spreken we nog niet over de titel."

Bron: Voetbalkrant.com



anderlecht-online forum