Praet: "Hasi volgt me als een schaduw"

DONDERDAG, 26 APRIL 2012, 11:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Genk ontmoet Anderlecht morgen de ex-club van Dennis Praet. "Maar ik denk niet dat ik zal spelen", is de 17-jarige realistisch. Assistent-coach Daniël Renders vraagt om geduld. "Lichamelijk is hij nog niet helemaal klaar."


“Ik weet niet of de trainer me speelkansen zal geven, maar het wordt zeker een speciale wedstrijd voor mij”, vertelt Praet in La Dernière Heure. “Sommigen denken dat na mijn vertrek in Genk er iets gebroken is, maar ik heb er nog steeds veel vrienden. Zo speelde ik nog samen met Limbombe en Croux. Na hun invalbeurt tegen Standard stuurde ik hen een sms’je.”

In het begin van het seizoen kreeg Praet af en toe speelkansen, de laatste tijd pendelt hij tussen bank en tribune. “Op dit moment probeer ik hier een basisplaats af te dwingen, maar ik heb begrepen dat dit zelfs voor volgend seizoen moeilijk zal worden”, aldus Praet. Assitent-coach Renders legt uit waarom: “Dennis is een groot talent, maar fysiek is hij nog niet klaar. Maar hij moet niet gehaast zijn.”

De middenvelder geniet wel het volle vertrouwen van Anderlecht. Dat bewees de club door hem onlangs een erg lucratief nieuw contract aan te bieden. “Op dit moment is Mbokani onze beste speler, ik kijk op training dan ook veel naar hem”, zegt Praet. “Maar het is vooral Besnik Hasi die me volgt als een schaduw en die me stuwt om beter te worden."

Bron: La Dernière Heure




anderlecht-online forum