"Ik kijk niet verder dan match tegen Genk"

DONDERDAG, 26 APRIL 2012, 15:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In deze fase van de competitie is elk duel met het mes op de keel. Morgen tegen Genk is dit niet anders. Verliezen is uit den boze. "Vorige keer hadden we een slechte dag. Dat overkomt ons hopelijk niet meer", zegt Roland Juhasz.


"Twee weken geleden liep thuis tegen Genk alles mis", blikt Juhasz terug op de 1-3-nederlaag. "Er was veel te veel ruimte tussen onze linies, maar tegen Club Brugge hebben we dat kunnen rechtzetten. Hopelijk kunnen we in Genk hetzelfde resultaat neerzetten, al zou een punt pakken ook niet slecht zijn."

Om dit te doen kan Anderlecht wel niet rekenen op man-in-vorm Mbokani. "Jammer, Dieu is heel belangrijk voor ons, maar hoe dichter we bij de finish komen, hoe belangrijker iedereen wordt. Als er iemand uitvalt, dan kunnen we rekenen op een vervanger van hetzelfde niveau. Kijk maar naar de prestatie van Odoi als linksachter tegen Club Brugge."

"Tom toonde al in de heenronde tegen Zulte Waregem dat hij heel belangrijk kan zijn voor ons. Als hij een nieuwe kans krijgt, dan hoop ik dat hij hetzelfde kan laten zien tegen Genk. Ik geloof in hem."

"Mönchengladbach? Ben ik niet mee bezig"

Intussen rijst de vraag of Juhasz aan zijn laatste matchen bij Anderlecht bezig is. Onder meer bij Borussia Mönchengladbach valt zijn naam. "Verhuizen? Zo ver ligt Mönchengladbach toch niet van Brussel? Neen, daar wil ik het niet over hebben. Transferzaken zijn voor mijn manager, dat is zijn job. Hij is ook mijn vriend en hij weet dat hij er maar moet over beginnen als de twee clubs het eens zijn over een transfer."

"Verder dan de wedstrijd tegen Genk kijk ik niet. Ook met de titel ben ik nog niet bezig. Als je te veel denkt aan de toekomst, dan verlies je je focus op de volgende match."

"Hopelijk verliest Chelsea de finale"

Intussen dreigt de Belgische kampioen wel naast rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League te grijpen. Onbegrijpelijk, vindt Juhasz. "Ik zag hen aan het werk in Genk en het is vreemd dat zo'n ploeg de finale van de Champions League kan spelen. Ik dacht dat ze er tegen Napels al uit zouden gaan in de 1/8ste finales, ze hebben heel veel geluk gehad."

Maar geluk of niet, bij winst van Chelsea in de finale is de Belgische kampioen veroordeeld tot voorrondes. "Voor ons heeft het voorlopig geen zin om te speculeren over wat Chelsea gaat doen in de finale. We moeten in de eerste plaats zien dat we zelf kampioen worden. En eerlijk gezegd, denk ik niet dat Chelsea de Belgische kampioen uit de Champions League zal kunnen houden. Ik geloof namelijk niet dat ze ook nog eens de finale kunnen winnen."

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.