"Focus op centrale verdediger en eigen jeugd"

VRIJDAG, 27 APRIL 2012, 10:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws pakt vandaag uit met een groot interview met Herman Van Holsbeeck. De Anderlecht-manager praat onder meer over de nakende transferzomer. Milan Jovanovic, Osama Hawsawi en de eigen jeugd passeren de revue.


Vorig jaar haalde Anderlecht met Vargas, Mbokani en Jovanovic enkele grote vedetten in huis. Mogen de fans zich daar deze zomer opnieuw aan verwachten? “Voorlopig kijken we daar niet naar uit”, zegt Van Holsbeeck. “Onze focus ligt op het centrum van de defensie, waar we met Juhasz en Kouyaté zeer krap zitten. We haalden al onze Saudische verdediger, en het zou kunnen dat er op die positie nog iets bijkomt.”

“Daarna zal veel afhangen van wie vertrekt. Mbokani, Suárez, Biglia...: voor hen zal wel belangstelling zijn, maar daartegenover staat dat wij met de inkomsten voor die jongens valabele vervangers kunnen aantrekken. Plus dat het onze bedoeling is om naast Lukaku nóg een vijftal jeugdspelers geleidelijk aan speelkansen te gunnen.”

”Financieel risico met Hawsawi is miniem”

Met Osama Hawsawi haalde Anderlecht al één directe versterking voor volgend seizoen binnen. Hoewel Van Holsbeeck onlangs verklaarde elke nieuwe speler eerst zelf te scouten, zag hij nog iemand van de cel scouting de Saudi aan het werk. “Dat is juist. Volgens mijn informatie was deze speler een opportuniteit die we niet mochten negeren”, aldus Van Holsbeeck.

“Hij is kapitein van de nationale ploeg, kon bij Al Hilal bijtekenen aan een nettoloon van 2,5 miljoen euro per jaar, en hij geniet een fantastische reputatie. Ik belde met Gerets en Leekens, die allebei met hem hebben gewerkt bij Al Hilal, en zij vertelden: 'Als je dié kunt pakken, meteen doen.' Het financiële risico is miniem. Hij is contractvrij, en stel dat hij zich na zes maanden niet kan aanpassen, dan zal het geen probleem zijn om de investering terug te winnen - zijn imago in die regio is dermate groot.”

"Jovanovic kan verlengen als hij zich goed voelt"

Milan Jovanovic gaat volgend seizoen zijn laatste contractjaar in. Krijgt hij een contractverlenging? "Milan is iemand die kickt op uitdagingen. Als we kampioen worden, zou de Champions League een mooie uitdaging kunnen vormen voor hem én voor Anderlecht. De volgende ambitie van de club is immers om volgend seizoen geen belabberde indruk te laten in de Champions League."

"Als Milan zich goed voelt in Anderlecht, hebben wij geen probleem om het contract met één jaar te verlengen - ook wij voelen ons goed met Jovanovic; over het hele seizoen bekeken bood hij een meerwaarde", zo besluit Van Holsbeeck.

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum