"Tom De Sutter heeft het niet gemakkelijk"

VRIJDAG, 27 APRIL 2012, 13:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door de schorsing van Mbokani krijgt Tom De Sutter mogelijk nog eens een basisplaats vanavond. Zijn laatste dateert al van 9 december. "Maar Tom kan nog een steentje bijdragen in de titelstrijd", klinkt het bij Ariël Jacobs.


Enige tijd geleden liet De Sutter optekenen dat Jacobs en hij amper met elkaar praten. Met hulpcoach Besnik Hasi heeft hij een betere band. "'Gelukkig heb ik Besnik nog, ik praat veel met hem", vertelde De Sutter onlangs.

Hasi beaamt dit: "Tom heeft het niet gemakkelijk, maar ik probeer een steun te zijn voor hem en de andere bankzitters", aldus de oud-speler. "Ik zeg niet zoveel hoor, maar ik probeer hen met enkele woorden moed in te spreken. Natuurlijk klagen de jongens die weinig spelen geregeld eens, maar ze moeten ook beseffen dat ze bij Anderlecht spelen en dat zoiets toch speciaal is. In mijn eerste jaar bij Anderlecht heb ik ook op de bank gezeten."

Vertrek

In totaal zit De Sutter dit seizoen aan drie basisplaatsen en 606 minuten competitievoetbal. "Tom is niet gespaard gebleven van blessures", klinkt het bij Jacobs. "Maar hij moet nog de honger hebben om zich te bewijzen. We zijn immers op vijf matchen van het einde van de competitie en Tom kan nog zijn steentje bijdragen in de titelstrijd. Hij is een optie om Mbokani te vervangen."

Voor De Sutter is het intussen zonneklaar dat hij wil vertrekken als zijn situatie niet verandert. "Wie op de bank zit, wordt geregeld in verband gebracht met een vertrek", reageert Jacobs. "Odoi wordt gekoppeld aan Heerenveen, maar nu hij in de basis staat, wordt daar niet meer over gerept. Het enige wat ik vind, is dat een speler moet bewijzen dat hij dat statuut waardig is als ik een beroep op hem doe."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.