Klucht met arbitrage tijdens Zulte Waregem - Anderlecht

DONDERDAG, 20 OKTOBER 2022, 21:40 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Een klucht zoals je het alleen maar in België kan vinden. Zo omschrijven we de VAR interventie tijdens Zulte Waregem - Anderlecht, waarbij de scheidsrechter een goal van Anderlecht afkeurt ... om dan Anderlecht een penalty te geven.

Diep in de eerste helft wordt Silva mooi vrij gespeeld op de flank. De Portugees zoekt de achterlijn op in het zestien metergebied en brengt de bal voor doel waar N'Diaye mist. Derijck gaat bij de voorzet echter vol op het scheenbeen van Silva staan. Scheidsrechter Laforge merkt de fout niet op en het spel gaat verder.

Een dikke minuut later; het spel heeft dan nog niet stil gelegen; scoort Silva op een voorzet van Murillo. De VAR komt echter tussen, voor de voorafgaande fase met Derijck. De conclusie, na ettelijke minuten wachten, is opmerkelijk:

  • De goal van Anderlecht wordt afgekeurd.
  • Derijck krijgt geel in plaats van rood.
  • Anderlecht krijgt een penalty, die gelukkig wel binnen wordt getrapt door Silva.
We zijn in ieder geval zeer benieuwd naar de uitleg van Frank Debleeckere over deze fase, die ondertussen waarschijnlijk vlot de wereld rond gaat.

Wat later gaat Laforge opnieuw in de fout. Hij deelt rechtstreeks rood uit aan Debast, die de bal gewoon afschermt. De VAR grijpt gelukkig genoeg wel correct in en Debast mag blijven staan...

Update achteraf (tijdens de rust): de initiële goal van Silva werd blijkbaar afgekeurd voor (discutabel) positiebuitenspel van Arnstad, waardoor er alsnog op de voorgaande fase wordt terug gekeerd (zonder dit dan te communiceren). Benieuwd naar de officiële uitleg achteraf.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.