Jacobs: "Nu wacht ons een cruciale week"

ZATERDAG, 28 APRIL 2012, 10:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs koos tegen Genk voor de juiste tactiek. Anderlecht domineerde en kwam nooit in de problemen. "De wil naar voor was van in het begin aanwezig en de lijnen speelden goed kort bij mekaar", complimenteert hij zijn team.


"Wij hebben deze match van meet af met de juiste ingesteldheid aangevat", begint Jacobs zijn analyse. "Ik had mijn spelers vooraf op het hart gedrukt dat we hier voor een moeilijke wedstrijd stonden, tegen een tegenstander voor wie alles mag en niets moet. Een tegenstander ook die ons twee weken geleden les gegeven heeft en die in de voorbije matchen blijk gaf van een groot scorend vermogen."

Na de match werd er ook niet gesproken over de geschorste spelers. "Ik had vooraf gezegd dat ik er vanuit ging dat de spelers die moesten inkomen er zouden staan", zegt Jacobs. "Het was niet de bedoeling om druk te zetten, het was de realiteit. En misschien was dat niet evident, want Safari keerde bijvoorbeeld terug uit blessure en Bedi had minder gespeeld."

"Als het hier goed afloopt, is dat omdat iedereen zijn bijdrage wil leveren tot het doel dat we ons gesteld hebben. Dat Safari krampen had, zegt genoeg over de wil om erbij te zijn."

"Wat binnen is, is binnnen"

Door deze zege slaat Anderlecht Genk definitief uit de titelstrijd. Blijft enkel Club Brugge nog over als concurrent. "It ain't over till it's over. Ik heb mijn spelers na de match in de kleed- kamer om nederigheid gevraagd. Wat binnen is, is binnnen. Maar we mogen niet vergeten dat we deze week tegen de nummers 4 en 2 spelen."

"We hebben nu nog drie thuiswedstrijden. Het is duidelijk dat we met de komst van Gent en Club Brugge voor een cruciale week staan. Maar ik ga vragen om onze twee volgende wedstrijden op verplaatsing te spelen, want dat is blijkbaar onze sterkte."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum