Analyse: de eerste basisplaats van Mbenza

ZATERDAG, 28 APRIL 2012, 10:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na enkele (korte) invalbeurten startte Bedi Mbenza tegen RC Genk voor het eerst in de basis. Het Nieuwsblad volgde de prestatie van de Congolees met argusogen en maakte een analyse. De krant zag goede en minder goede dingen.


De 27-jarige Mbenza liet over het algemeen een degelijke indruk na, maar er waren nog te veel schoonheidsfoutjes. Mbenza assisteerde Biglia op het middenveld en deed dit in het begin aarzelend. Dat Kevin De Bruyne vroeg uitviel, maakte de avond ongetwijfeld een stuk makkelijker.

Na een tijdje kwam Mbenza beter in de match. Hij toonde zelfbeheersing, rust aan de bal en was vlot in het samenspel. Af en toe leed hij onnodig balverlies. Assistent-coach Besnik Hasi en Milan Jovanovic spraken Mbenza soms aan om bij te sturen.

Kort voor de rust hield iedereen zijn adem in toen Mbenza uitpakte met een stevige 'Afrikaanse' tackle. Met twee voeten vooruit ging hij in op Buffel. Gelukkig voor hem en Anderlecht kreeg hij slechts geel.

Na de pauze had Anderlecht weinig moeite met Genk, maar dit belette Mbenza niet om geconcentreerd te blijven voetballen. Af en toe kwam hij gevat tussen om de angel uit een Genkse aanval te halen. Ook zijn passing bleef goed.

Het Nieuwsblad concludeert dat Mbenza kan terugkijken op een geslaagd debuut, maar de kans dat hij volgende keer opnieuw start, lijkt klein. Tegen Gent zal Sacha Kljestan zijn basisplaats opnieuw opeisen.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.