Bodem lijkt bereikt: match gestaakt bij 3-1

ZONDAG, 23 OKTOBER 2022, 20:22 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht beleeft zeer trieste tijden. Bij een 3-1 achterstand werd de wedstrijd tegen Standard gestaakt nadat 'supporters' van Anderlecht voor een tweede keer een hoop vuurwerk op het veld hadden gegooid. Dat gebeurde ook al eens in 2019 bij een 2-0 stand. Dit resulteert sowieso in een nederlaag en er moet gehoopt worden dat er geen puntenaftrek volgt, punten die dit Anderlecht broodnodig heeft. Volgende week volgen nog maar eens cruciale wedstrijden, deze maal tegen het zwakke FCSB in Europa en tegen Eupen in de competitie. Maar is dit Anderlecht niet nog zwakker dan deze tegenstanders?

De rook was amper wat opgestegen of Anderlecht soorde zelf een keer vroeg in de wedstrijd. Refaelov zette voor en Verschaeren trapte onhoudbaar langs Bodart. Na een eerste degelijk kwartier van Anderlecht, een aantal uitbraken werden na de 0-1 niet goed uitgespeeld, kwam Standard opzetten. Dussenne kopte eerst tegen de paal op corner. Na balverlies op het middenveld kreeg de thuisploeg een nieuwe kans, maar nu was de hoek te scherp. Bij de volgende aanval was het wel prijs. Raskin kreeg vrij spel om bijna de hele helft over te steken en zijn schot dwarrelde via Vertonghen in doel. Vijf minuten later kon een nieuwe afgeweken poging wel worden onzet, maar Standard bleef aandringen. Een corner werd onhandig weggewerkt voor Van Crombrugge, Fossey gleed de 2-1 binnen aan de tweede paal.

Van het degelijke begin was er niets meer te merken. Anderlecht had moeite met het tempo en kon de bal geen vijf seconden in eigen rangen houden. Het stuurde de ene verloren diepe bal na de andere. Paars-wit leek de mentale dreun van een nieuwe nederlaag al te voelen. Gelukkig nam Standard zelf wat gas terug en stond Paars-wit een goal in het krijt aan het rustsignaal.

Na rust bleef Debast geblesseerd in de kleedkamer. Vanaf het moment dat Standard voor het eerst weer wat druk zette, was het opnieuw raak. Zinckernagel mocht van dichtbij de 3-1 in doel koppen. Amuzu zat met zijn gedachten bij zijn gemiste transfer naar Nice. Na de 3-1 werd de wedstrijd gestaakt na de gevreesde acties van de bezoekende Anderlecht supporters. Ze besloten dan maar zelf voor wat vuurwerk te zorgen, maar bij zo'n onnozele acties gooi je uiteraard enkel olie op het vuur en breng je je eigen club in de problemen.

Na een eerste onderbreking volgde er snel een nieuw salvo van vuurwerk uit het vak van Anderlecht en was scheidsrechter Van Driessche verplicht om de wedstrijd definitief te staken. Onbegrijpelijk, want hier schiet Anderlecht helemaal niets mee op, integendeel. Het kan naast de logische nederlaag nog extra bestraft worden, zeker omdat dit in 2019 ook al een keer gebeurde op Standard.

Score: 3-1
Goal(s): 0-1 Verschaeren (2'), 1-1 Raskin (19'), 2-1 Fossey (26'), 3-1 Zinckernagel (56')

Standard:Bodart, Dussenne, Lafis, Bokadi, Fossey, Raskin, Balikwisha, Donnum, Canak, Zinckernagel, Dragus
Anderlecht:Van Crombrugge, Debast (N'Diaye 46'), Hoedt, Vertonghen, Murillo, Amuzu (Duranville 60'), Diawara, Ashimeru, Verschaeren, Refaelov (Stroeykens 60'), Silva

Geel: Refaelov 38', Donnum 42'
Rood: /

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: SclessinNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.