"Beste Anderlecht in twee maanden gezien"

MAANDAG, 30 APRIL 2012, 16:38 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Na de zege op Genk kan de titel volgens velen Anderlecht niet meer ontsnappen. Ook VRT-journalist Peter Vandenbempt denkt daar zo over. "Anderlecht kan enkel nog zijn eigen ruiten ingooien", luidt de conclusie van Vandenbempt.


"In Brugge won Anderlecht nog op karakter, maar in Genk was het individueel en collectief heel sterk", stelde Vandenbempt vast. "Alle spelers die door de play-offs zwalpten, zoals Jovanovic, Suarez en Gillet, waren nu wel bij de les. Ook Kanu is al voor de vijfde keer dit seizoen verrezen. We zagen het beste Anderlecht van de voorbije twee maanden."

Scheidsrechters
Club Brugge lijkt dan weer definitief uit titelkoers geslagen na de nederlaag tegen Gent. Bij Club was men achteraf furieus over de spelleiding. "Ik begrijp de frustratie van Club, want in Play-off I hangt het van de details af", aldus Vandenbempt. "De vrees om naast de voorrondes van de Champions League te grijpen heeft de reacties ook verhevigd."

"Het is wel onmiskenbaar dat de refs veel fouten maken in Play-off I. Ik heb al vaker gezegd dat het voetbal in de play-offs niet goed is, maar dat mag ook van de refs gezegd worden. Ik heb ook de indruk dat Robert Jeurissen, de baas van de scheidsrechters, zich niet bewust is van het probleem."anderlecht-online forum