Duranville in voor-selectie WK

VRIJDAG, 28 OKTOBER 2022, 20:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Op 10 november maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie van 26 spelers voor het WK in Qatar bekend. Vorige week moest hij bij de FIFA al een voor-selectie met 55 namen indienen. In een interview vandaag vertelde hij dat Julian Duranville op die lijst staat.

De volledige lijst van 55 werd niet bekendgemaakt, maar dat Jan Vertonghen erop staat, is een zekerheid. Zeno Debast ook. Mogelijk staan verder Yari Verschaeren en Hendrik Van Crombrugge erop, maar zelfs als dat zo is, moeten zij net als Duranville niet meteen hopen op een selectie. De bondscoach vertelde dat hij van plan is om spelers mee te nemen die al voor de Duivels speelden.

"In de voorselectie zitten 55 spelers, vijf per positie. Bijna twee spelers op elke positie hebben nog nooit voor de Rode Duivels gespeeld, maar we kennen hun uitstekende kwaliteiten", aldus Martinez. "Maar het is een risico om spelers die nog nooit voor de Duivels speelden, mee te nemen naar een groot toernooi en te verwachten dat ze klaar zijn om te presteren."

"Vertonghen heeft belangrijke rol"

Wie er in Qatar uiteraard wel bij zal zijn (tenzij een blessure roet in het eten gooit), is Jan Vertonghen. Ook al gaat het hem en Anderlecht momenteel niet voor de wind. "Jan en Toby (Alderweireld, bij Antwerp, red.) hebben zoals andere spelers goede en slechte dagen. Dat is voetbal. Ik kijk niet echt naar huidige situatie bij hun ploeg. Waar ik belang aan hecht, is dat ze beiden een belangrijke rol hebben bij hun club, in moeilijke en veeleisende projecten."

"Jan had bij Benfica kunnen blijven bij een team dat Champions League speelt. Hij zou dan wel zijn wedstrijden gespeeld hebben, maar dan zit je niet in een situatie waarin je op je scherpst moet zijn. Zowel Jan als Toby zullen die ervaring bij de nationale ploeg goed gebruiken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.