Saelemaekers: "2,5 jaar geleden was Milan ook doodziek"

WOENSDAG, 2 NOVEMBER 2022, 20:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers vertoeft momenteel in België om te revalideren van een knieblessure. Het Laatste Nieuws zocht hem op en uiteraard kwam ook Anderlecht te sprake. "Het doet pijn om de club van mijn hart door zo'n moeilijke periode te zien gaan", vertelde de Milan-speler.

Saelemaekers voetbalde meer dan tien jaar voor Anderlecht en brak er door onder Hein Vanhaezebrouck. Na een moeilijke periode onder  Vincent Kompany trok hij in januari 2020 verrassend naar AC Milan. Maar zijn liefde voor paars-wit is niet weg. "Ik hou van Neerpede", vertelt Saelemaekers. "Ik kom er nog regelmatig en wil mijn ervaring delen."

Dat Anderlecht het moeilijk heeft, valt het paars-witte jeugdproduct zwaar. "Maar alles komt goed", dat weet ik", klinkt het vol vertrouwen. "Toen ik 2,5 jaar geleden bij Milan arriveerde, was de club ook doodziek. Plots viel alles op zijn plaats: de juiste sportieve baas, de juiste coach en de juiste spelers. Je hebt gewoon wat geluk nodig." Dat geluk resulteerde in mei in een eerste landstitel in tien jaar voor de Rossoneri. 

Volgens Saelemaekers heeft de kern van Anderlecht meer kwaliteiten dan dat ze de laatste tijd lieten zien. "Als je veel verliest, verdwijnt het vertrouwen snel. Wat ik tegen Eupen zag, vond ik alleszins hoopgevend."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.