Spielerei voor Genk in Lotto Park

ZONDAG, 13 NOVEMBER 2022, 20:50 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft terecht met 0-2 verloren tegen een sterk Genk. Anderlecht kon eigenlijk nooit een vuist maken tegen de leider die niet alleen het tempo bepaalde, maar ook zijn momenten goed koos. Anderlecht kon opnieuw amper tot een echte kans komen en het liep de hele match achter de feiten aan. Het WK verlost Paars-wit even uit zijn lijden, maar zonder een fameuze sportieve versterking moeten we ook na het WK niet te veel van deze kern verwachten, ongeacht wie er dan ook trainer zou zijn.

Geen sprake van een verkenningsronde. Genk drong meteen aan met hoge druk wat resulteerde in een goede kans voor Trésor na vijf minuten. Verschaeren kreeg ook een kans, ook al kon hij niet in een ideale positie uithalen. Een dreigender Genk opende de score in minuut 18 via topschutter Onuachu die daarvoor nog net naast had besloten. De grote Nigeriaan sloop centraal voor Debast en schoof 'eenvoudig' in doel. Anderlecht probeerde wel, maar Genk speelde sneller, directer en snediger. Amuzu trapte eens flauw op doel na een half uur. Vooral op rechts kreeg Genk vrij spel wat resulteerde in de snelle vervanging van N'Diaey die ook al geel had gepakt.

Net voor de rust werd het spel even stilgelegd nadat Bengaals vuur werd ontstoken in een vak van Anderlecht-supporters. Ze waren wel zo slim om het deze maal niet op het veld te gooien. Anderlecht mocht niet mopperen met een 0-1 ruststand.

Na rust bleef Genk hoog druk zetten wat resulteerde in de verdubbeling van de score. Arteaga tikte zonder het zelf echt te beseffen de bal via zijn been in doel. De Mexicaan werd wel amper gedekt aan de tweede paal door Verschaeren. Genk gaf daarna een beetje gas terug wat resulteerde in een kans voor Verschaeren, maar Vandervoordt reageerde snel.

De wedstrijd kabbelde wat voort totdat Genk plots met tien man viel een kwartier voor tijd. Tijdens een uitbraak haalde Arteaga Silva onderuit. Van Driessche trok een beetje verrassend rood omdat Silva zich nog heel ver van het doel bevond en er nog spelers van Genk in aantocht waren. Murillo waagde zijn kans, maar zijn schot was te zwak. Aan de overkant moest Van Crombrugge zich strekken na een schuiver van Paintsil. Tien minuten voor tijd probeerde Silva het vanuit een zeer scherpe hoek, maar Vandervoordt redde opnieuw. Anderlecht zorgde voor een klein beetje meer druk, maar vermoedelijk had het nog tot in 2023 kunnen blijven spelen alvorens te scoren. Genk leunde overeind in de fauteuil en behaalde zonder enige moeite het eindsignaal met tien man.

Anderlecht sluit deze historisch slechte heenronde af met nog maar eens een nederlaag. Tegen Genk werd het verschil duidelijk met de competitieleider. Na het WK zal Anderlecht snel weten of er nog iets te redden valt dit seizoen. Dan speelt het op Genk voor de beker en moet er meteen een reeks worden neergezet in de competitie. Het programma oogt meteen zeer zwaar met matchen naar Charleroi, thuis tegen Union en naar Club Brugge. Ongeacht wie er tegen dan trainer is, zonder een stevige sportieve injectie (vooral vooraan) lijkt ons dat een onmogelijke opdracht. Dit zwakke en te jonge Anderlecht staat gewoon terecht in de rechterkolom.

Score: 0-2
Goal(s): 0-1 Onuachu 18', 0-2 Arteaga 52'

Anderlecht: Van Crombrugge, Sadiki (Lissens 72'), Debast, Delcroix, N'Diaye (Murillo 34'), Trebel (Stroeykens 64'), Arnstad, Amuzu (Raman 71'), Verschaeren, Refaelov (Ashimeru 64'), Silva
KRC Genk: Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Munoz, Cuesta, Hrosovsky, Heynen, El Khannouss (Galarza 72'), Paintsil (Samatta 88'), Trésor (Preciado 77'), Onuachu (Németh 88')

Geel: Hrosovsky 14', N'Diaye 24', Cuesta 27', Trebel 45+2', McKenzie 86'
Rood: Arteaga 74'

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Lotto ParkNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.