Officieel: Fredberg nieuwe CEO Sports

DINSDAG, 15 NOVEMBER 2022, 12:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft zopas de komst van Jesper Fredberg officieel bekendgemaakt. De 41-jarige Deen wordt de nieuwe CEO Sports. "Fredberg staat bekend om zijn innovatieve kijk op voetbal, gerichte keuzes voor moderne coaches en het aantrekken en begeleiden van jonge toptalenten", zo meldt Anderlecht.

Fredberg treedt in januari in dienst en zal als CEO Sports de sportieve eindverantwoordelijkheid dragen binnen de club. Peter Verbeke zal nog enige tijd afwezig zijn door ziekte, zo meldt Anderlecht. Kenneth Bornauw, vader van oud-speler Sebastiaan, blijft als CEO Non-Sports de operationele en commerciële werking leiden.

"Met de aanstelling van Jesper zetten we een belangrijke stap in de uitbouw van de sportieve leiding van deze club", zegt voorzitter Wouter Vandenhaute. "Met Jesper hebben we iemand met een moderne voetbalvisie die naadloos aansluit bij het DNA van onze club en bij de richting die we de komende jaren willen inslaan.”

Volgens Anderlecht staat Fredberg "vooral bekend om zijn innovatieve kijk op voetbal, gerichte keuzes voor moderne coaches en het aantrekken en begeleiden van jonge toptalenten". "Zijn passie voor technisch verzorgd en dominant voetbal rijmt eveneens perfect met het DNA van RSC Anderlecht", klinkt het nog.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.