"Veldman wordt ooit onze hoofdcoach, maar nu nog niet"

DINSDAG, 15 NOVEMBER 2022, 20:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Tijdens de persvoorstelling van Jesper Fredberg sprak voorzitter Wouter Vandenhaute ook over de positie van Robin Veldman. "Wij zien in hem een moderne Jean Dockx", aldus Vandenhaute. "De komende jaren moet hij de continuïteit tussen het A-elftal, de Futures en de academy garanderen."

"Gisteren hadden we een etentje met Robin en Jesper Fredberg om de volgende weken en maanden voor te bereiden", zo begon Vandenhaute. "Robin wil bij ons blijven als assistent-coach. Hij heeft duidelijk de ambitie om op een dag hoofdcoach van Anderlecht te worden, maar vandaag nog niet. De club deelt die ambitie met hem, maar dat zal niet voor de eerstvolgende jaren zijn."

"Robin kiest ervoor om de komende jaren, in de rol van assistent, dicht bij de Futures te blijven staan en de academy op te volgen. Wij zien in Robin een moderne Jean Dockx en dat ziet hij zelf ook zo. Dat hij zelf voorstelde om assistent te worden, wil zeggen dat hij op korte termijn een man van de club is geworden. Hij wil de komende jaren belangrijk zijn voor Anderlecht en deel uitmaken van het proces om Anderlecht weer omhoog te brengen."

Zo lang er geen nieuwe hoofdcoach is, zal Veldman de taken van hoofdcoach op zich nemen. "Hij bereidt de stage voor en doet dat vanuit de rol als assistent-coach. Met een grote betrokkenheid bij de club en als iemand die de komende jaren de continuïteit tussen het A-elftal, de Futures en de academy zal garanderen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.