"Ebbenhouten Schoen verdiend voor Mbokani"

DINSDAG, 8 MEI 2012, 11:25 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani kreeg gisteren in het Brusselse casino Viage de Ebbenhouten Schoen overhandigd. "Ik heb deze trofee zeker niet gestolen", sprak Mbokani na afloop. "Ik heb gewerkt als nooit tevoren om te staan waar ik nu sta."


Mbokani heeft ook al een nieuw doel voor ogen: "Ik zou ooit in de voetsporen van Eto'o en Drogba willen treden. Ik droom van de trofee van Afrikaans Voetballer van het Jaar", zegt hij in Het Laatste Nieuws. Het is nu nog te vroeg, maar over drie of vier jaar wil ik die trofee wel winnen."

De Congolese spits is er nog niet uit waar zijn toekomst ligt. "Momenteel denk ik nog niet aan vertrekken. Men heeft me hier ongelooflijk gesteund en het vooruitzicht om Champions League te spelen is mooi. Anderzijds is er belangstelling van Engelse clubs. Ik zal zeker eens met de directie van Anderlecht aan tafel gaan zitten."

Ploegmaat Cheikhou Kouyaté, die tweede werd, vond Mbokani de terechte winnaar van de Ebbenhouten Schoen. "Hij heeft het echt verdiend. Het is dankzij hem dat we kampioen zijn."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.