Paarswit genadeloos afgemaakt

VRIJDAG, 7 JANUARI 2005, 19:31 - Skyhawk

RSCA heeft zijn eerste match van 2005 zwaar verloren. Tegen de bescheidene ersteklasser Bochum werd met rake 1-5 cijfers verloren. Als verzachtende omstandigheid geldt wel dat RSCA liefst 22 spelers in stelling bracht.

Vooral de flanken Vanden Borre en Ehret werden fel in de maling genomen. Debutant Grégoire speelde de eerste helft, maar kon nog niet echt overtuigen.

Anderlecht kwam vrij snel op achterstand. Na een ingooi van Peersman verspeelde Wilhelmsson de bal. Bochum, met Zdebel en Gudjohnson in de ploeg, was bij de pinken om af te straffen. Paarswit speelde eigenlijk alleen het derde kwartier van de match goed voetbal. Toen waren er kansen voor Mbo Mpenza en Jestrovic, maar de Duitse doelman pareerde telkens. Enig lichtpunt was de gelijkmaker van Yves Vanderhaeghe, vergelijkbaar met het doelpunt dat hij in het competitieduel tegen Club Brugge maakte.

In de tweede helft ging het dan volledig fout. De jonge garde van paars-wit werd volledig overspeeld. Eerst Vanden Borre en daarna Ehret lieten hun man volledig vrij. Anderlecht moest daarna de kelk tot op de bodem ledigen met nog eens twee veel te makkelijk weggegeven treffers. Zelfs 4e keeper Vanden Noortgaete moest mee op het middenveld gaan spelen.

DOELPUNTEN: 13' Madsen 0-1, 54' Vanderhaeghe 1-1, 69' Edu 1-2, 76' Taporic 1-3, 83' Gudjohnson 1-4, 89' Edu 1-5.

ANDERLECHT: Eerste helft: Peersman, Zewlakow, Kompany, Tihinen, Deschacht, Wilhelmsson, Hasi, Baseggio, Grégoire, Mpenza, Jestrovic. Tweede helft: Peersman, Vanden Borre, Derijck, Deman, Traoré, Zetterberg, Vanderhaeghe, Lovre (75' Vanden Noortgaete), Ehret, Tioté, Aruna.