Kortrijk verslaat onuitgegeven Anderlecht

VRIJDAG, 11 MEI 2012, 08:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht trad in Kortrijk aan met veel reservespelers en ging met 2-0 onderuit. De beste Anderlecht-speler op het terrein was Pablo Chavarria, die de assist gaf bij allebei de Kortrijk-goals.


Door de vele afwezigen stond Molins voor het eerst in de basis bij Anderlecht. Centraal op het middenveld koos Jacobs voor het duo Kouyaté-Marecek en De Sutter begon als diepe spits. Cordier verving Proto in doel. Was het de feestroes die nog niet volledig was doorgespoeld of kwam het door het onuitgegeven elftal, maar voor de rust bakte Anderlecht er niets van.

De eerste mogelijkheid was evenwel voor Anderlecht. Kouyaté kwam in de zestien, maar trapte in het zijnet. Aan de overkant zette Chavarria vervolgens eenvoudig Kabangu in de wind en Nfor verlengde zijn voorzet in doel. Chavarria blijft de Anderlecht-defensie pijn doen en iets voorbij het half uur trapte Oussalah een voorzet van de Argentijn via een bots over Cordier tegen de netten.

Tijdens de rust bleven Juhasz en Safari met lichte blessures in de kleedkamer en Gillet en Lukaku kwamen hen vervangen. De Sutter en Canesin kregen twee kopbalkansen, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Naar het einde toe kwam Anderlecht iets meer opzetten, maar er was toch een goede Cordier nodig om Nfor van de 3-0 te houden. Man van de match Pablo Chavarria kreeg in de slotminuut een applauswissel.

Score: 2-0
Goal(s): 12' Nfor 1-0, 36' Oussalah 2-0

KV Kortrijk:Keet, Martin, De Mets, Zukanovic, Oussalah, N'Diaye, Dejaegere (52' Messoudi), Joseph-Monrose, Nfor (85' Czvitkovics), Capon, Chavarria (89' Wijns)
Anderlecht:Cordier, Deschacht, Juhasz (46' Lukaku), Safari (46' Gillet), Odoi, Molins, Kouyate, Marecek, Canesin, Kabangu (65' Kanu), De Sutter

Geel: 16' Martin, 48' De Mets, 54' Odoi
Rood: Geen

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Guldensporenstadion