Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

WOENSDAG, 21 DECEMBER 2022, 15:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na bijna veertig dagen WK-pauze speelt Anderlecht vandaag nog eens een officiële wedstrijd. In de 1/8e finales van de Beker van België is Racing Genk, dé ploeg in vorm voor de WK-pauze, de tegenstander. Meteen een stevige klus voor de debuterende coach Brian Riemer.

Na moeilijke eerste competitiemaanden kon Anderlecht de voorbije weken een nieuwe start maken. Slechts drie spelers waren afwezig door het WK. In de zomer is de kern zelden (zeg maar nooit aangezien er nog transfers gebeuren) zo volledig. Met Brian Riemer stelde paars-wit drie weken geleden ook een nieuwe coach aan. Benieuwd welke accenten we vanavond al kunnen waarnemen.

De voorbije weken vielen Lissens, Duranville, Butera en Raman geblesseerd uit. Hoedt is nog steeds persona non grata voor wedstrijden en Esposito keerde niet terug uit Italië, in afwachting van een nieuwe (huur)club. Kana speelde het voorbije weekend een helft met de RSCA Futures, maar is nog niet klaar voor het zware werk. Ook Sardella is nog niet hersteld van zijn blessure.

Coach Riemer kiest wellicht voor een 4-3-3 met Delcroix als linksback. Trebel is een een certitude centraal op het middenveld. Ashimeru lijkt over de beste papieren te beschikken om naast hem te starten. Vooraan zien we met Verschaeren, Refaelov, Amuzu en Silva de verwachte namen.

In de selectie die Genk vrijgaf voor het bekerduel, ontbreekt de naam van El Khannouss. De Belgische Marokkaan keert vanmiddag terug uit Marokko na een succesvol WK.

Aftrap: 20u45
Stadion: Cegeka Arena
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

: : : RACING GENK : : :

Mogelijke opstelling: Vandevoordt, Munoz, Cuesta, McKenzie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky, Paintsil, Castro, Trésor, Onuachu
Invallers: Leysen, Penders, Sadick, Carstensen, Preciado, Rommens, Ouatarra, Geusens, , Van de Perre, Samatta

Geblesseerd: Abid, Didden, Galarza, John, Oyen
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Murillo, Debast, Vertonghen, Delcroix, Trebel, Ashimeru, Verschaeren, Refaelov, Amuzu, Silva
Invallers: Verbruggen, Coosemans, N'Diaye, Sadiki, Diawara, Arnstad, Ait El Hadj, Stroeykens, Angulo

Geblesseerd: Butera, Duranville, Lissens, Raman, Sardella
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2021-2022: 1-0
2020-2021: 1-1
2020-2021: 1-2
2019-2020: 1-0
2018-2019: 3-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 20%
Verlies: 80%
Gelijk: 0%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 55.26%
Verlies: 26.32%
Gelijk: 18.42%




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.