(Nog) geen loon naar werken: verlengingen in bekerduel

WOENSDAG, 21 DECEMBER 2022, 22:39 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Na negentig minuten voetbal heeft de bekerwedstrijd tussen Genk en Anderlecht nog geen winnaar opgeleverd. Nochtans hebben beide partijen hiervoor al de kansen gehad. Ook Anderlecht, dat een erg fraaie partij aan het spelen is. We gaan dus verlengen.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen voor Anderlecht. Debast met het schot, maar Vandevoordt lag goed in de hoek. Niet veel later kwam paars-wit alweer opzetten. Murillo met de lage voorzet, maar de deviatie van Silva werd afgeblokt. Ook nadien bleef Anderlecht zoeken naar het openingsdoelpunt. Coach Riemer en T2 Veldman volgden aandachtig en druk pratend langs de zijlijn. De eerste echt grote kans kwam er echter aan de overkant. In minuut 13 verscheen Munoz voor Van Crombrugge, maar Debast bracht redding met een ultieme sliding. Vijf minuten later moest Debast opnieuw ingrijpen of Onuachu kon de score openenen.

Nadat de openingsfase voor Anderlecht was, had Genk na een kwartiertje het commando overgenomen. Toch ging ook Anderlecht nog zijn kans via Amuzu en Vertonghen. Aan de overkant liet Trésor op het halfuur een huizenhoge kans op de 1-0 liggen. Wat later hakte Verschaeren de bal net naast na een goede actie van Murillo. Enkele seconden claimde Refaelov een strafschop voor handspel van Preciado, maar er was geen VAR om klaarheid te brengen. 0-0 aan de rust.

Ook in de tweede helft zette Anderlecht hoog druk op de Genkse defensie. Het was wel even schrikken toen Onuachu na tien minuten raak trof. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd voor buitenspel. Anderlecht reageerde met twee schoten van Verschaeren, maar zonder succes. Dan was Murillo er dichter bij, maar via Vandevoordt belandde de bal tegen de paal. Hier zat meer in. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen, weliswaar met steeds minder doelpogingen. Arnstad trapte nog eens, maar te centraal.

Negentig plus vier minuten voetbal leverden dus nog geen doelpunten op, laat staan een winnaar. Benieuwd of de verlengingen hier wel in slagen.