Late meevaller zorgt voor drie punten

MAANDAG, 26 DECEMBER 2022, 22:50 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een derde zege geboekt op verplaatsing. Het won met 0-1 in Charleroi na een matige en moeilijke wedstrijd. Het doelpunt viel laat in de wedstrijd toen Zorgane een rebound ongelukkig in eigen doel verwerkte. Paars-wit kreeg wel de betere kansen vanavond, al verloor het wel Debast na een blessure.

Balbezit voor Anderlecht in de beginfase van de wedstrijd, maar dat resulteerde enkel in een halve kans voor Stroeykens. Na een duel verliet Debast geblesseerd het veld na een kwartier. Hopelijk valt de blessure mee, want de verdediger moest worden ondersteund tijdens zijn tocht naar de kleedkamer. Even later gaf Amuzu een laat kerstgeschenk een Nkuba, maar gelukkig besloot die overhaast op Verbruggen. Meteen de grootste kans voor de rust.

Na een half uur nam Charleroi de match in handen en hield Paars-wit de bal amper nog in eigen rangen. Van een geslaagde aanval van Anderlecht was al helemaal geen sprake. Voor de thuisploeg verlengde Heymans in minuut 35 gevaarlijk aan de eerste paal op corner. Verbruggen was bij de les en duwde de bal knap uit doel. Van een slaapverwekkende vertoning gesproken.

Net na rust kreeg Paars-wit enkele vrije trappen. Bij de derde poging dwarrelde een poging van Stroeykens net naast. In minuut 56 volgde een grote kans voor Amuzu na een lange bal van Trebel, maar zoals wel vaker bleef de aanvaller niet koelbloedig genoeg. De betere momenten van Anderlecht waren echter weer snel voorbij en het leed regelmatig op een kinderlijke manier balverlies. Net voor minuut 70 nog eens Charleroi, maar een nieuwe poging van Heymans werd geblokkeerd.

Vijf minuten later werkte Delcroix net op tijd weg voor de neus van Golizadeh. Anderlecht bleef krampachtig op zoek naar een schaarse kans. En die kwam er ook, opnieuw voor Amuzu. Raman gaf voor, Ait El Hadj liet lopen voor Amuzu die de grote kans op Koffi trapte, maar de rebound caprioleerde via Zorgane alsnog in doel. Charleroi zette alles in op de slotfase, maar al bij al hield Paars-wit goed stand.

Zo neemt Anderlecht de drie punten mee naar huis en met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet, is dat zeker geen overbodige luxe.