Lukaku: "Liever wat hoger op de flank"

ZONDAG, 13 MEI 2012, 10:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door de blessures in de verdediging krijgt Jordan Lukaku straks mogelijk opnieuw zijn kans als linksachter. Dit is echter niet zijn favoriete positie. "De staf weet dit, we hebben het daar al over gehad", aldus de jongste Lukaku.


"Ik speel liever wat hoger op de flank", zo vertelt Lukaku vandaag in Het Nieuwsblad. Toch heeft hij begrip dat Jacobs hem als linksachter laat aantreden. "Ik versta wel dat het moeilijk is om één van de grote mannen te verplaatsen voor een jonge gast. Daar kan ik mee leven. Natuurlijk zou ik volgend seizoen graag wat hoger spelen, maar als ze me op de linksback houden, dan is dat zo."

In de eerste matchen die Lukaku als linksback speelde, bleek dat hij in defensief opzicht nog heel wat te leren heeft. Hij beseft dit zelf ook. "Ik heb het verdedigen zeker nog niet volledig onder de knie. Bij de jeugd kon ik gemakkelijk naar voor trekken. Ik haalde de tegenstanders toch meestal in dankzij mijn snelheid. In de eerste ploeg is dat al moeilijker."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.