Anderlecht maakt werk van Oekraïense topper Tsygankov

DINSDAG, 10 JANUARI 2023, 15:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS In de zoektocht naar een haalbaar goudhaantje is Anderlecht uitgekomen bij Viktor Tsygankov. Dat weten de kranten. De 25-jarige flankaanvaller is een vaste waarde bij Dinamo Kiev, kan prima statistieken voorleggen en heeft een marktwaarde van 22 miljoen. Toch lijkt hij niet onhaalbaar.

Tsygankov heeft bij Dinamo Kiev nog een contract tot eind dit seizoen en er is de oorlogssituatie, waardoor het contract wellicht niet verlengd wordt. Volgens Het Laatste Nieuws hoopt Anderlecht nog deze winter op een (definitieve) transfer. De vraag is wel of het salaris van Tsygankov binnen de paars-witte middelen past. Het Nieuwsblad spreekt over een loon van 2 miljoen euro per jaar.

Tsygankov kan alleszins mooie cijfers voorleggen. De rechtsbuiten zit dit seizoen aan 9 doelpunten en 6 assists in 23 wedstrijden voor Dinamo Kiev. Hij speelde ook al 43 keer voor Oekraïne, waarin hij 7 keer scoorde. Ook PSV zou aan hem denken als vervanger van Cody Gakpo en in het verleden was er al interesse uit de Premier League.

Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht al sprak met Tsygankov en zijn entourage en dat deze gesprekken in een positieve en constructieve sfeer verliepen. Een definitieve transfer deze winter aan een lage transfersom en een hoog dooverkooppercentage, dat is waar paars-wit volgens Het Nieuwsblad op hoopt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.