Van Holsbeeck: "Plan B nu bovenhalen"

ZONDAG, 20 MEI 2012, 12:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Champions League-winst van Chelsea is financieel een fikse tegenvaller voor Anderlecht. "We moeten nu ons plan B bovenhalen", zucht manager Herman Van Holsbeeck, "waarbij we elke cent vijf keer moeten omdraaien."


"Het is de tweede keer dat we door strafschoppen naast de CL-poules grijpen", verwijst Van Holsbeeck op Sporza naar het drama van Partizan twee jaar geleden. "Niets aan te doen, het moet via de kwalificaties. Concreet betekent dit dat we een week vroeger met de trainingen moeten beginnen. De spelers worden nu al op 14 juni op de club verwacht."

"Toch is deze uitslag vooral financieel een tegenvaller voor Anderlecht. Het verschil tussen Champions League en Europa League is enorm. Ik schat zo'n tien miljoen. Dit zal ook invloed hebben op onze transfers. We hebben altijd een plan A en B. Nu wordt het plan B, waarbij we elke cent vijf keer moeten omkeren. Als je de CL wel haalt, kun je financieel meer risico's nemen."

"We proberen nu onze sterkhouders te overtuigen te blijven. Op de keuze van de nieuwe coach heeft dit geen invloed. Er zijn veel kandidaten. Binnenkort weten we mogelijk meer."

Bron: Sporza




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.