Van u mocht Vandenhaute gewoon blijven

MAANDAG, 16 JANUARI 2023, 20:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Is de afkeer tegen Wouter Vandenhaute als Anderlecht-voorzitter wel zo breed gedragen onder de supporters als de geluiden in de media of op sociale media de voorbije dagen deden vermoeden? Uit de poll die we gisteren lanceerden, blijkt dat maar liefst 45 procent van de stemmers Vandenhaute liefst zag aanblijven als gewone voorzitter.

Na de de verklaring van Vandenhaute, met daarbij ook de boodschap dat hij een stap terugzet en niet-uitvoerend voorzitter wordt, lanceerden we gisteren een poll om te vragen hoe u hierover denkt. De voorbije dagen klink het in de media immers dat 'de' Anderlecht-supporter het ontslag van Vandenhaute eiste, maar was dat wel zo? Was die eis echt zo breed gedragen als sommigen wilden laten uitschijnen? Vandaar onze poll, die we bewust lanceerden nadat Vandenhaute zelf een weerwoord had geboden op de kritiek.

Momenteel hebben 468 bezoekers van onze website hun stem uitgebracht. Van hen is slechts 26,3 procent van oordeel dat Vandenhaute effectief volledig moet opstappen. Voor 45,1 procent van de stemmers daarentegen hoefde Vandenhaute geen stap opzij te zetten. 24,2 procent vindt de beslissing om niet-uitvoerend voorzitter te worden de juiste. 4,5 procent heeft geen mening.

Best opmerkelijke cijfers. En ook in de reacties onder de artikels van de voorbije dagen blijkt dat er veel supporters zijn die erkennen dat Vandenhaute ervoor gezorgd heeft dat de club vandaag nog bestaat en geloven dat hij enkel het beste met Anderlecht voor heeft. 

Dus stellen dat 'de Anderlecht-fans het ontslag van Vandenhaute wil(d)(l)en', dat blijkt toch wat kort door de bocht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.