Anderlecht knoeit erop los, Zulte pakt de punten

WOENSDAG, 18 JANUARI 2023, 22:55 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om de belangrijke match tegen Zulte Waregem te winnen. Integendeel, het verloor met 2-3 na onder andere twee doelpunten in geschenkverpakking voor Zulte na knullig balverlies bij Paars-wit. Anderlecht, dat vreemd genoeg weer met drie man achteraan speelde, kreeg vandaag wel kansen, maar het stuitte na rust op Bossut. Na deze nieuwe uppercut volgt zondag weer een belangrijke wedstrijd in Seraing. Voor dit Anderlecht lijkt elk punt op dit moment een geschenk uit de hemel.

Stroeykens zorgde na zeven minuten voor het eerste gevaar met een schuiver die net naast doel strandde. Zulte Waregem haalde de trekker wel over bij hun eerste kans. Onnodig risicovol uitvoetballen van de Paars-witte verdediging werd zonder genade afgestraft door Gano na balverlies van Debast. Anderlecht, dat ineens weer met drie man achteraan speelde, was niet in staat om meteen te reageren. Tien minuten later 'rolde' Amuzu de bal tussen de palen richting Bossut. Aan de overkant vloog een vluchtschot van Brüls over.

Maar de wedstrijd kantelde na een vrije trap aan de zijkant voor Anderlecht. De bal rolde door tot bij Raman die netjes in de hoek besloot. Een minuut later werd Amuzu diep gestuurd door Trebel. Raman dook weer op en deze maal besloot hij heel mooi in de verste hoek. Maar de plotse plotwending van Raman werd enkele minuten later bijna tenietgedaan door Zulte. Verbruggen redde knap een kopbal van Gano die te veel vrijheid kreeg. Daarna kreeg Anderlecht dan weer een grote kans. Amuzu speelde Raman aan, maar zijn poging (en zuivere hattrick) strandde op een Waregemse pion op de lijn.

Anderlecht drong meteen aan na rust aan, maar onbegrijpelijk balverlies van Ashimeru bracht de bij Zulte Waregem ingevallen Ndour in een goede positie. Zijn schot ging echter de mist in. Beide teams lieten verrassend veel ruimte. In minuut 50 had Raman opnieuw kunnen scoren, maar Bossut kon de poging en de rebound nog redden. Aan de overkant rateerde Ndour voor de tweede maal zijn poging. Maar bij zijn derde poging was het wel prijs. Ndour mocht een lange bal van Vormer te makkelijk voorbij Verbruggen werken, al protesteerde Vertonghen wel voor hands.

Nieuwkomer Dreyer maakte vervolgens zijn debuut. Sissako profiteerde bijna van balverlies van Arnstad, terwijl Anderlecht nog eens kon dreigen via Dreyer en Ashimeru. Tijd dan voor het grote geknoei nummer twee van de avond. Fadera zette Murillo onder druk die bijzonder makkelijk de bal verloor en daarmee de deur opende voor Fadera die Zulte weer op voorsprong bracht.

Anderlecht diende zich snel te herpakken en kreeg nog een paar kansen op de gelijkmaker. Dreyer haalde uit, maar Bossut duwde de bal tegen de paal. De klok tikte ondertussen genadeloos weg, In de absolute slotfase redde Bussut een kopbal van Murillo en strandde Ashimeru nog op de 37 jarige doelman.

Hoewel Anderlecht vanavond voldoende kansen kreeg om minstens een punt te pakken, lagen deze maal vooral individuele fouten en onnodig risicovol uitvoetballen aan de basis van de nederlaag. Na de voorsprong slaagde Paars-wit er niet in om de wedstrijd te controleren of af te maken, waardoor Zulte Waregem net zoals in de heenwedstrijd finaal met de drie punten ging lopen. "Het kan altijd erger", zei onze non-actieve voorzitter een tijdje geleden in een interview. Seraing zal het graag horen...

Score: 2-3
Goal(s): 0-1 Gano 10', 1-1 Raman 34', 2-1 Raman 35', 2-2 Ndour 62', 2-3 Fadera 75'

Anderlecht:Verbruggen, Murillo, Debast, Vertonghen, N'Diaye (86' Angulo), Trebel (65' Arnstad), Ashimeru, Verschaeren, Stroeykens, Amuzu, Raman (65' Dreyer)
Zulte Waregem:Bossut, Lopez, Deryck, Sissako, Fadera, Brüls (65' Vossen), Ciranni (86' Thiam), Rommens (78' Ramirez), Sormo (46' Ndour), Vormer (85' Palumets), Gano

Geel: Rommens 26', Ciranni 58', 90+5' Amuzu