Rangnick of Van den Brom: wie wordt het?

WOENSDAG, 23 MEI 2012, 08:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wie wordt de nieuwe Anderlecht-coach? Het Nieuwsblad schuift John van den Brom naar voor, die beslist vandaag over zijn toekomst bij Vitesse. Het Laatste Nieuws weet dat Ralf Rangnick, die Besiktas afwees, de beste papieren heeft.


Het Nieuwsblad: John van den Brom

In Het Nieuwsblad zegt John van den Brom (foto) dat vandaag de beslissing valt over zijn toekomst bij Vitesse. "Ik weet dat ik de topkandidaat ben voor Anderlecht en dat is geweldig om te horen", zegt hij vanuit Suriname. "Ik beschouw het aanbod van Anderlecht als een mooie erkenning, maar ik lig nog onder contract bij Vitesse en wil nog een laatste onderhoud met de club. Uiterlijk woensdag hak ik de knoop door."

Vitesse-directeur Ted van Leeuwen doet er alvast alles aan om Van den Brom te houden. Op de vlucht naar Suriname, waar Vitesse een vriendschappelijk toernooi speelt, praatte hij urenlang in op de coach. "Anderlecht is van de baan. Punt. Zijn zaakwaarnemer zal Anderlecht dat mededelen. Vitesse doet dat niet, want die club heeft ons nooit iets laten weten", zo vertelde hij bij aankomst.

Tegenover Het Nieuwsblad ontkende Van den Brom dit nieuws. "Er is helemaal nog geen beslissing. Ik kan me voorstellen dat Van Leeuwen graag zou hebben dat ik blijf, maar ik heb ook een stem in dit verhaal."

Het Laatste Nieuws: Ralf Rangnick

In Het Laatste Nieuws staat iets heel anders te lezen. Zij zien de Duitser Ralf Rangnick (53) als kandidaat nummer één om Ariël Jacobs op te volgen. Rangnick wees gisteren Keulen, Hertha Berlijn en het Turkse Besiktas af, maar over Anderlecht loste hij niks.

In de Turkse pers verscheen gisterennamiddag nochtans dat Rangnick naar Besiktas zou trekken. "Deze berichten kloppen niet", vertelde Rangnick meteen aan de Duitse media. "Besiktas heeft heel veel interesse getoond en dat vereert me, maar ik ga daar niet aan de slag." In Kicker vertelde hij ook aanbiedingen van Keulen en Hertha te hebben afgeslagen.

In de omgeving van Rangnick valt te horen dat de Duitser Anderlecht als een interessante optie ziet. Het mislopen van rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League zou Rangnick wel als een tegenvaller beschouwen, maar deze is niet van die aard dat hij Anderlecht niet meer ziet zitten. Rangnick zou ook al een gesprek met de Belgische voetbalbond gehad hebben om bondscoach te worden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd ...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.