Waarom Anderlecht Duranville best nu laat vertrekken

MAANDAG, 23 JANUARI 2023, 22:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS We schrijven het met pijn in het hart, maar de kans is heel erg groot dat Julian Duranville Anderlecht deze week verlaat. Sterker nog: het zou voor Anderlecht zelfs het beste zijn. Waarom: de winger wil niet bijtekenen. Hoe sneller hij vertrekt, hoe meer geld hij nog oplevert.

Het Nieuwsblad schrijft vanavond dat Borussia Dortmund nog deze maand een bod van 10 miljoen euro plus bonussen zal uitbrengen op Duranville. Vanuit Frankrijk tonen Lyon, Rennes en Monaco interesse. Duranville en zijn entourage hebben intussen beslist om zijn in 2024 aflopend contract bij Anderlecht niet te verlengen. 

Een transfer in januari zit er dus aan te komen. Met pijn in het hart moeten we zelfs schrijven dat dat de beste oplossing is. Komende zomer zal Duranville al een stuk minder waard zijn op de transfermarkt, aangezien hij dan nog maar één jaar onder contract ligt. Bovendien is er de blessuregevoeligheid van de jonge flankaanvaller. Zijn laatste wedstrijd dateert van 23 oktober, sindsdien liep hij twee blessures op. Dat hij speelt in een elftal dat niet draait, zal zijn marktwaarde de komende maanden ook geen goed doen.

Gezien de huidige financiële situatie kan Anderlecht het zich niet veroorloven om een hoofdprijs te laten schieten.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum