Van Holsbeeck: "Een tweede plaats is een ontgoocheling"

WOENSDAG, 12 JANUARI 2005, 13:53 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck heeft er zijn eerste jaar als manager van Anderlecht opzitten. Hij volgde Michel Verschueren op, en zorgde voor een stijlbreuk met het oude Anderlecht. In de media verdedigt hij vooral zijn transferbeleid.


"In de zomer konden we Aruna nog niet laten gaan, maar als er op 31 januari iemand genoeg op tafel legt, moeten we correct blijven. Al denk ik dat Aruna tot juni bij ons blijft", zegt hij.

Waarom greep Anderlecht naast Buffel of Sonck?
"Hun salarisvoorwaarden zijn voor ons niet meer haalbaar. Ik stel vast dat Belgen die ons land verlaten niet meer willen terugkeren. Ze spelen liever bij de nummer 15 in Duitsland."

De nul op 18 in de Champions League was toch pijnlijk?
"We hebben bewust de jongeren een kans gegeven, maar ervaring bleek doorslaggevend", legt Herman Van Holsbeeck uit.

En wat brengt 2005?
"Met minder dan het hoogste kan ik niet tevreden zijn. Het veroveren van een tweede landstitel zou welkom zijn. De tweede plaats zou een zware ontgoocheling zijn. Al bestaat de grote uitdaging erin om de neuzen van de vedetten in één richting te houden. De mentaliteit van de grootverdieners ombuigen in een hecht groepsgevoel, daar komt het op aan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.