Anderlecht gaat opnieuw onderuit

WOENSDAG, 12 JANUARI 2005, 21:57 - Skyhawk

Duitse ploegen liggen Anderlecht duidelijk niet. Na Bayern vorig seizoen en Bremen en Bochum dit seizoen, werd er nu ook thuis verloren van Hertha Berlijn. Paars-wit ging in de oefenmatch met 2-3 onderuit.

Anderlecht begon slecht aan de partij. Na 8 minuten spelen stond het al 0-2. Daarna ging paars-wit op zoek naar de aansluitingstreffer. Tihinen was er dicht bij, maar zijn bal werd van de lijn gekeerd. Toch scoorden de Brusselaars nog voor de pauze, via nieuwkomer Grégoire na een assist van Kompany.

Na de rust was de match al snel gespeeld. Dos Santos dikte de score aan tot 1-3. Verder leek de kampioen echter niet te komen, tot Jestrovic onderuit werd gehaald in de 16. Hij scoorde na 85 minuten op strafschop: 2-3. Anderlecht probeerde daarna nog, maar tevergeefs...

Doelpunten: 7' Dos Santos (0-1), 8' Rafael (0-2), 41' Grégoire (1-2), 47' Dos Santos (1-3), 82' Jestrovic (2-3 pen.)

Anderlecht: Van Den Noortgaete, Deschacht, Vanderhaeghe, Zewlakow, Mpenza (46' Jestrovic), Wilhelmsson (70' Legear), Grégoire, Zetterberg (46' Baseggio), Dindane, Kompany, Tihinen
Hertha:Fiedler, Friedrich, Van Burik (63' Reina), Kovac, Basturk (63' Madlung), Dos Santos (68' Wichniarek), Da Silva, Simunic, Rafael, Fathi, Marx (76' Dardai)

Scheidsrechter: Vervecken