Cordier: "Begrijp dat ik moest vertrekken"

WOENSDAG, 30 MEI 2012, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na 3,5 jaar bankzitten trekt Michaël Cordier de Anderlecht-deur achter zich dicht. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug. "Maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging bij een club waar ik kans maak om titularis te worden."


"Dat ik bij Westerlo onderdak heb gevonden, is een heuse opluchting", vertelt Cordier. "Het is allemaal heel snel gegaan. Vrijdagmiddag kreeg mijn manager telefoon van de mensen van Westerlo en deden ze mij meteen een voorstel. Ik had nog geen concrete aanbiedingen. Daarom heb ik na enkele goede gesprekken getekend."

"Het sportieve en financiële plaatje klopte en mijn vrouw ging akkoord. Ik voelde me in Westerlo bovendien meteen op mijn gemak. Ik ervaar er dezelfde familiale sfeer als destijds in La Louvière", aldus de Waalse doelman. "Ik moet de concurrentie met Deelkens aangaan, maar ik zal er alles aan doen om tussen de palen te staan. Dat ik in tweede klasse moet voetballen, is niet erg. Westerlo heeft de ambitie om meteen weer te promoveren."

"De Wilde was tegen mijn vertrek"

Bij Anderlecht was Cordier de voorbije jaren derde doelman. Amper twee keer kwam hij in actie. "Al die tijd op de bank zitten was niet gemakkelijk, maar zo gaat dat bij een topclub als Anderlecht", beseft Cordier. "Ze hebben drie goede doelmannen nodig, want er kan altijd iemand geblesseerd raken. Als iemand als Filip De Wilde zich telkens verzet tegen mijn vertrek, dan wil dat toch wat zeggen?"

"Dat de club mijn contract niet wenste te verlengen, kan ik wel begrijpen. Anderlecht kiest volgend seizoen resoluut voor verjonging en dan is hun keuze voor Kaminski en Roef logisch. Ach, Anderlecht blijft hoe dan ook de club van mijn hart. De Europese avonden en de titel dit seizoen kunnen ze mij nooit meer afnemen", besluit de 28-jarige doelman.

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.