CEO Fredberg over de transfers

DONDERDAG, 2 FEBRUARI 2023, 13:12 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op de officiële site van Anderlecht heeft CEO Jesper Fredberg enkele vragen beantwoord die supporters mochten insturen. 

Fredberg zei dat het belangrijk is om te kunnen voortgaan met spelers die honger hebben en die nog iets willen bereiken met de club. In dat opzicht toonde hij zich dan ook zeer tevreden met de uitgaande transfers.

Fredberg was wel niet helemaal tevreden met het inkomend verkeer omdat er voor twee gewilde posities uiteindelijk niemand werd gehaald, een winger en een linksback. Hij vindt wel dat er in de aanval voldoende opties zijn met spelers die verschillende kwaliteiten hebben.

Over de jonge spelers die werden verkocht (Duranville en Agyei) zei Fredberg dat dit gevallen waren waarbij het financiële aspect een rol speelde en ook het feit dat de spelers zich niet meer wilden engageren voor Anderlecht (ze wilden hun contract niet verlengen). Hij benadrukte dat jonge spelers nog steeds zeer belangrijk zijn en dat hij niet blij is met hun vertrek, maar als er geen oplossing meer mogelijk is, moet er worden gekeken naar de beste optie voor club en speler.

Over de mislukte transfer van Arokodare (uiteindelijk naar Genk) zei de CEO dat ze er al ergens geen goed gevoel bij hadden en dat ze niet de indruk hadden dat hij echt voor Anderlecht wou spelen. "Als de speler dan beslist om ergens te tekenen, is dat zijn keuze en komt een nieuwe speler in beeld", zei de CEO. Hij benadrukte dat hij echt spelers wil die voor Anderlecht willen spelen. In het geval van Toffolo vraagt hij zich af of ze het anders hadden kunnen aanpakken. Fredberg zei dat de speler graag wilde komen, maar dat het wel een speciale situatie was. Fredberg zei ook dat hij spelers liever vroeger had willen vastleggen, maar dat soms een eerste keuze wegvalt en dat men dan vrij laat nog moet omschakelen naar een andere piste.

Over Dreyer zei Fredberg dat hij een grote motor heeft, intelligentie aan het spel zal toevoegen en dat zijn statistieken zullen volgen. Over Bellman, die bij de Futures speelt, zei hij dat het een speler is met de juiste mentaliteit, met een impact op het team en ook tijdens de trainingen.

Fredberg wil nog zo competitief mogelijk zijn in het lopende seizoen. Hij haat de plaats waar Anderlecht nu staat, maar hij beseft ook dat er geen shortcuts te nemen zijn. Ze moeten nu zoeken naar de juiste spelers die ook andere spelers beter kunnen maken. Fredberg besloot met te zeggen dat ze nu tijd hebben voor de transfers in de zomer en dat ze op tijd kunnen reageren wanneer ze de juiste profielen vinden.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.