Broos: "Spijtig dat men een buitenlander koos"

DONDERDAG, 31 MEI 2012, 13:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wie niet tevreden is met John van den Brom als nieuwe trainer, is Hugo Broos. Hij betreurt dat Anderlecht niet voor een Belg koos. "Ik stel mij de vraag: wat heeft Van den Brom méér dan pakweg Hein Vanhaezebrouck en Peter Maes."


"Leg mij uit: wáár ligt het verschil? Vanhaezebrouck en Maes hebben ook sterke staaltjes neergezet bij Kortrijk en Lokeren", aldus de ex-trainer van Club Brugge en Anderlecht. "Ik vind het heel spijtig dat de Belgische topclubs weer de Nederlandse toer opgaan. Ik ben zeker niet anti-buitenlander, maar de clubs zouden veel meer vertrouwen moeten hebben in onze eigen trainers."

"Het probleem is: Hollanders kunnen zichzelf beter verkopen en maken van een goede prestatie een wereldprestatie. Ze hebben het imago altijd aanvallend voetbal te brengen, maar ik stel vast dat hun eigen bondscoach kritiek krijgt voor zijn te behoudende speelwijze."

Bron: Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.