Anderlecht moet het doen in terugwedstrijd

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2023, 22:59 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de heenwedstrijd in de 1/16e finales van de Conference League met 1-0 verloren bij Ludogorets. Een vermijdbare zege. Anderlecht domineerde ruim driekwart van de wedstrijd, maar het slaagde er niet in om een vroeg tegendoelpunt uit te wissen.

Ludogorets liet er geen gras over groeien. In de eerste minuten van de wedstrijd sneden ze tot drie keer toe gevaarlijk door de Anderlecht-defensie. Twee keer was het gelukkig nipt buitenspel. De vierde keer was het echter raak. Thiago met een meesterlijk balletje buitenkant voet richting Despodov. De aanvoerder met de voorzet en Thiago opnieuw kopte binnen. Verbruggen had geen schijn van kans.

Rond het kwartier nam Anderlecht het commando over. Paars-wit combineerde bij momenten fluks en raakte steeds vaker in de zestien, waar Slimani echt wel voor présence zorgde. Arnstad en een sterk spelende Verschaeren kregen goede kansen, maar scoren lukte niet. De beste kans was voor Dreyer, maar hij trapte op de paal. Opvallend: telkens was het Murillo die de laatste pass gaf. Tussendoor bleef het wel opletten voor de snedige Bulgaarse tegenstoten. 1-0 aan de rust: het had anders gekund.

Ook na de pauze bleef Anderlecht verwoed zoeken naar de gelijkmaker. De thuisploeg had amper de bal en paars-wit kampeerde rond het strafschopgebied van Ludogorets. Grote kansen bleven echter uit. Riemer probeerde met een driedubbele wissel voor de kentering te zorgen. Vijf minuten voor tijd leek Raman op weg naar de 1-1, maar alleen voor doelman Padt toonde die laatste zich de baas.

Het bleef dus 1-0. Anderlecht moet volgende week in eigen huis vol aan de bak wil het doorstoten naar de 1/8e finales. Op basis van wat we vandaag zagen en met een beetje meer scherpte voor doel zeker geen onmogelijke opdracht.