"Van den Brom kan echt een elftal smeden"

ZONDAG, 3 JUNI 2012, 13:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In tegenstelling tot Aad de Mos gelooft Barry Hulshoff, een Nederlandse coach die al twintig jaar in België werkt, wel in het huwelijk tussen Anderlecht en John van den Brom. "Van den Brom zal Anderlecht leuk laten voetballen."


"De Nederlandse filosofie over voetbal is spektakel én resultaten neerzetten. In die zin zijn de keuzes van Anderlecht voor John van den Brom en van Standard voor Ron Jans niet onlogisch, dat zit nu al in die clubs", zegt Hulshoff in Het Nieuwsblad.

"Van den Brom zal Anderlecht weer leuk laten voetballen", gaat hij verder. "Hij heeft dat ook gedaan bij al zijn eerdere clubs. Mét resultaten ook. Hij kan echt een elftal smeden, weet welke types spelers hij voor welk stramien nodig heeft. En hij is een sterke persoonlijkheid. Dat hij geen ervaring heeft op topniveau of met sterren is geen punt."

Hulshoff, die nu werkzaam is bij de jeugd van Westerlo, vindt Van den Brom zelfs een betere keuze dan Louis van Gaal. "Van Gaal, dié heeft problemen met sterren. Hij is ook zo dominant. Dat had bij Anderlecht niet gewerkt. Van den Brom zal ook wel zeggen wat hij wil, maar hij is een stuk diplomatischer. Een zeer aangenaam man."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.