Nkaka: "Ik voel me de geest van Neerpede"

DINSDAG, 7 MAART 2023, 08:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoe zou het gaan met Aristote Nkaka? Een journalist van Het Nieuwsblad kwam hem onlangs toevallig tegen aan de poorten van Neerpede en ging met hem in gesprek. "Ik vroeg Gillet of ik bij hem en de Futures mocht meetrainen en ben heel dankbaar dat hij ja zei."

"De fantoom of de geest van Neerpede", zo omschrijft Nkaka zichzelf. De middenvelder kwam in 2018 in het zog van Marc Coucke en Luc Devroe van Oostende naar Anderlecht. KVO huurde hem eerst nog een half seizoen. Toen hij in juli dan écht naar Anderlecht kwam, was hij echter al meteen persona non grata. "Was ik meteen verbrand omdat ik een Devroe-transfer was? Ik weet het niet. Ik heb nooit uitleg gekregen", zo vertelt hij. "Ik maak geen problemen en doe wat de club mij vraagt."

In de jaren die volgden trainde Nkaka individueel of werd hij uitgeleend aan Almeria, Santander, Paderborn en Beveren. Geen enkele uitleenbeurt werd een succes. Afgelopen zomer wilde Anderlecht het contract van Nkaka ontbinden, maar het kwam niet tot een akkoord. Hij geeft toe dat het mooie salaris een rol speelde daarin, maar dat hij vooral wilde wachten tot hij een nieuwe ploeg gevonden had. "Maar dat gebeurde niet."

Intussen meldde Nkaka zich wel elke dag in Neerpede om te trainen. Eerst individueel met physical coach Hubert Lemaire. Toen Guillaume Gillet coach werd van de Futures, vroeg Nkaka hem of hij mocht meetrainen. Tot zijn dankbaarheid stemde Gillet in. "Dankzij hem ben ik fit en voel ik me weer profvoetballer", aldus Nkaka. "Het klikt ook goed met de jonge gasten."

Eind dit seizoen loopt het contract van Nkaka bij Anderlecht af. Dan is hij een vrije speler en kan hij op zoek naar een nieuwe club. De nog steeds maar 26-jarige middenvelder beseft dat er in 1A weinig clubs op hem zitten te wachten. Hij hoopt vooral ergens terecht te kunnen waar de coach in hem gelooft. "Ik wil mijn glimlach en plezier terugvinden", zegt hij. "Want dat ben ik hier verloren. Al won ik wel aan maturiteit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.