Kana maakt rentree bij RSCA Futures

ZATERDAG, 18 MAART 2023, 20:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Heuglijk nieuws over Marco Kana: de 20-jarige middenvelder viert vanavond zijn wederoptreden na maandenlang blessureleed. In de wedstrijd van de RSCA Futures tegen RWDM staat hij aan de aftrap. Sinds eind september speelde hij amper 45 minuten.

Sinds het begin van het seizoen sukkelt Kana van de ene blessure in de andere. Tijdens de voorbereiding moest hij een tijdje rust nemen wegens vermoeidheid aan de spieren. Op 7 augustus speelde hij 90 minuten tegen Seraing, maar kort daarna viel hij uit met een kleine blessure. 

Twee weken later vierde Kana zijn rentree en gedurende een maand zou hij regelmatig in actie komen, zowel in de competitie als Europees. Tot hij eind september opnieuw uitviel. Na onderzoeken bleek een operatie aan de adductoren nodig. Dat gebeurde op 18 oktober, waarna twee maanden van revalidatie volgden.

Op 18 december startte Kana bij de RSCA Futures tegen RWDM. Hij speelt één helft. Voor de eerste wedstrijd van het A-team na de winterstop behoort Kana tot de selectie, maar hij kwam niet van de bank. Daarna verdween hij weer uit beeld. Deze keer was het een teenblessure die hem parten speelde.

Anderlecht liet intussen weten Kana alle tijd te geven om volledig fit te worden. Hij zou vervolgens rustig gebracht worden en eerst bij de RSCA Futures ritme opdoen. Daar zijn we nu belandt.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum