Tajaouart en Maamar op stage met Marokkaanse U21

ZONDAG, 19 MAART 2023, 07:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anderlecht-jongeren Anas Tajaouart (foto) en Ali Maamar reizen af naar Marokko om deel te nemen aan een trainingskamp van de nationale U20. De Marokkaanse website DM Sport meldde dat beiden de Belgische jeugdploegen afwijzen, maar dat klopt niet.

DM Sport meldde de voorbije dagen dat Tajaouart en Maamar een selectie voor de Belgische jeugdploegen geweigerd zouden hebben en voor Marokko kiezen. Een medewerker van onze website sprak gisteren met de vader van Maamar. Die vertelde hem dat zijn zoon geen selectie voor België weigert, maar dat ze niet werden opgeroepen. En dat beide spelers daarom ingaan op een uitnodiging van Mo Ouahbi, jarenlang jeugdcoach bij Anderlecht en nu bondscoach van de Marokkaanse U20, om een stage af te werken met de Marokkaanse U20.

Tajaouart en Maamar spelen allebei voor de U18 van Anderlecht. Maamar haalde in december drie keer de selectie van de RSCA Futures en hij mocht toen ook drie keer invallen. Tajaouart stootte eind februari door tot de kern van de Futures. Begin maart speelde hij een half uur tegen Club NXT.

Tajaouart, een centrale middenvelder die sinds zijn achtste voor Anderlecht speelt, tekende in mei vorig jaar een profcontract voor drie jaar. Maamar is een controlerende middenvelder die in 2019 overkwam van KV Mechelen.
 


 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum