Anderlecht uitgeschakeld

DINSDAG, 18 JANUARI 2005, 22:31 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ook dit jaar zal Anderlecht de beker niet in de wacht slepen. Genk won thuis en mag naar de kwartfinales.


Vandereyckens tactisch plannetje bij Genk klopte. De Limburgers benutten de flanken uitstekend en de 1-0 was verdiend. Peersman miste een Genkse voorzet en na wat geharrewar kon uitgerekend Soetaers, die zijn ex-club graag "wou afmaken" simpel scoren.
De betere kansen voor de rust bleven voor Genk. Vandenbergh had met een hakje de bal boven zijn hoofd in doel kunnen katapulteren, het was de goal van de maand geweest.

"We geven veel te veel ruimte weg", analyseerde Vanderhaeghe aan de rust. Hulpcoach Vercauteren: "Genk speelt met meer inzet en scherpte. Wij moeten beter doen, we weten dat het kan."

En zo geschiedde. Anderlecht begon beter aan de tweede helft en Aruna kon meteen scoren. Genk was niet uit zijn lood geslagen: Engelaar trof het zijnet. Hij miste wat later niet: 2-1.
De frustratie bij Aruna nam toe. Hij gaf Mikulic een duw in het gezicht, maar ontsnapte. Anderlecht kon niet echt meer dreigen en verdronk. Trainer Broos zal weer zijn handen vol hebben.

UITSLAG: 2-1
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunten: 15' Soetaers 1-0, 54' Aruna 1-1, 67' Engelaar 2-1

Genk: Moons, Soley, Priske, Matoukou, Mikulic, Sigurdsson, Wamfor, Daerden Soetaers (61' Chatelle), Engelaar, Vandenbergh (72' Beslija)

Anderlecht: Peersman, Traoré, Kompany, Tihinen, Deschacht, Mpenza, Vanderhaeghe, Baseggio, Grégoire (79' Zetterberg), Aruna, Jestrovic (76' Legear)

Scheidsrechter: Van De Velde



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.