Game Over voor Anderlecht

ZONDAG, 23 APRIL 2023, 20:40 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De heren voetballers van Royal Sporting Club Anderlecht kunnen weldra met vakantie. Anderlecht verloor met 2-3 tegen Mechelen, maar omdat Cercle Brugge won, en 8ste eindigt, deed het resultaat er zelfs niet meer toe. Paars-wit sluit de competitie af op een ronduit beschamende elfde plaats na een zege van OHL. De nederlaag tegen Mechelen was vermijdbaar, want bij elk doelpunt vielen er een of meerdere grote dekkingsfouten bij een uitgeblust Paars-wit.

Anderlecht aarzelde niet en trok meteen ten aanval. Na een combinatie schoot Slimani over doel. Bij de tweede poging was het wel raak. Stroeykens plaatste de bal van net buiten het strafschopgebied mooi in de verste hoek in doel. Niet lang na de 1-0 toonde ook Mechelen zich voor het eerst via een laag schot van Agyei. Op het kwartier kreeg Sardella een schietkans, maar zijn schoot miste volledig de goede richting. Pogingen van Amuzu en Dreyer werden afgeblokt. Slimani probeerde het knap in de draai, maar Coucke redde.

Op het half uur wilde Slimani het te mooi doen en Dryer nog eens aanspelen in plaats van zelf uit te halen. Een run van Sardella vond niemand in het strafschopgebied. Een tweede doelpunt leek een kwestie van tijd, maar bij een zeldzame tegenprik van Mechelen stonden de borden echter weer gelijk. Een vluchtschot van Schoofs belandde wel erg knap hoog in doel. Zowel Walsh, die de voorzet trapte, als Schoofs stonden in deze fase helemaal vrij. Bij de volgende aanval was het weer prijs voor de bezoekers. Schoofs dook nu in de rug van Debast en tikte de 1-2 in doel. En het had niet veel gescheeld of het stond 1-3 aan de rust. De VAR keurde de goal van Bates af, ook al leek er eigenlijk weinig aan de hand. Een les in efficiëntie voor rust en door een blik te werpen op de andere uitslagen, was er een heus mirakel nodig om de top-8 nog te bereiken.

Net na rust zette Mechelen door, maar Anderlecht vond zijn tweede adem. Eerst werd een bal van Vertonghen van de lijn gehaald, maar daarna kopte Slimani de 2-2 in doel op voorzet van Amuzu. Amuzu was trouwens lang niet de slechtste dit seizoen. Even later moest Debast met een blessure het veld verlaten. Net voor het uur schoot Ashimeru centraal over doel. 

Daarna duurde het tot minuut 70 alvorens Paars-wit nog eens voor gevaar kon zorgen. Coucke redde in twee minuten tijd tweemaal een kopbal van Slimani. Ondertussen waren de tussenstanden in de andere matchen zodanig geëvolueerd dat Paars-wit toch maar best de drie punten kon pakken, maar Anderlecht mocht die hoop weer opbergen. Nadat Verbruggen een laag schot in corner had verwerkt, mocht Bates alweer ongehinderd de 2-3 in doel koppen. Met Stassin en Angulo werd nog de moed der wanhoop in het veld gebracht. In de slotfase was het warempel de mee naar doel gekomen Verbruggen die (te zwak) op doel kon koppen.

Zo eindigt een historisch slecht seizoen voor Anderlecht ook nog eens met een vermijdbare nederlaag tegen een ploeg die zich al wekenlang louter focust op de bekerfinale. Het bestuur kan nu vroeger dan ooit beginnen aan de zeer moeilijke (financiële) puzzel om tegen de eerste speeldag (en geen dag later!) een elftal op het veld te brengen dat weer kan strijden voor Europees voetbal.

Score: 2-3
Goal(s): 1-0 Stroeykens (5'), 1-1 Schoofs (41'), 1-2 Schoofs (43'), 2-2 Slimani (52'), 2-3 Bates (82')

Anderlecht:Verbruggen, Sardella (Stassin 84'), Debast (N'Diaye 55'), Vertonghen, Delcroix, Kana (Arnstad 67'), Ashimeru, Stroeykens (Angulo 84'), Dreyer, Amuzu (Refaelov 67'), Slimani
Mechelen:Coucke, Wouters, Walsh (Swers 73'), Hairemans (Da Cruz 73'), Storm (Bafdili 84'), Lavalée, Schoofs, Van Hoorenbeeck (Van Hecke 73'), Agyei (Malede 62'), Bates, Vanlerberghe

Geel:
Rood:

Scheidsrechter: Nathan Verboomen
Stadion: Lotto Park