Reactie Broos na uitschakeling beker

WOENSDAG, 19 JANUARI 2005, 03:33 - Maarten
Anderlecht-Online No Image Found

Hugo Broos reageerde ontgoocheld: "Op basis van het aantal kansen is Genk vanavond de verdiende winnaar, maar op basis van het spel, het balbezit verdienden wij beter. We toonden vanavond aanvallend zeer weinig."


"Buiten het eerste kwartier, die eerste 20 minuten, hadden we de controle over het spel, tussen de beide Genkse doelpunten had Peersman bijna niks te doen. We hadden toen wel het overwicht, maar creëerden te weinig kansen, dat had vooral te maken met de aanvoer, maar ook met de spitsen zelf, daar zijn we vanavond in gebreke gebleven."

"De tactiek en opstelling van Genk hebben me niet verrast. Genk speelde met twee stoppers op de spitsen, dat betekent toch dat ze wat schrik hadden. Vooral in het begin benutten ze de ruimte op de flanken, maar nadien is dat ook niet meer gebeurd."

"Als je dan éénmaal dat overwicht hebt, Genk kwam in de tweede helft zelfs bijna niet meer over de helft, dan moet je dan in kansen kunnen omzetten. Daar zijn we niet in geslaagd, wat dat betreft heeft Genk rustig kunnen blijven voetballen, zonder onder druk te komen."

"We moeten nu alles op de competitie zetten en mogen geen enkele keer meer falen. Zaterdag op Sint-Truiden moeten we winnen en dan vervolgens de inhaalmatch in Bergen, als dat lukt bedraagt de achterstand op Brugge nog maar 4 punten en kan de strijd beginnen. Het is simpel, voor ons rest er nog maar één doel en dat is die titel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.